kolmapäev, 16. detsember 2009

Šokolaadiküpsised

Minu köögi Küpsise-eri on praegu käimas, proovisin erinevaid retsepte, et jõulukingitusteks ja lasteaeda ja noortekasse jõulukohvikusse saaks põnevaid ja samas ka maitsvaid küpsiseid saata.
Praegu panen kirja chocolate chips cookies'te retsepti, hiljem blogin veel ka odrahelveste ja kaerahelbepätsikeste retsetpid, aga neid tahan enne uuesti teha!

Šokolaadiküpsiste retsepte oli ju mustmiljon ja alustuseks proovisin nami-nami Pille toidublogis olevat retsepti, kus tainast oli 36 tundi vaja külmkapis hoida. Tegin prooviks pool kogust (ehhee - soola panin täiskoguse kogemata ja maitse oli huvitav, aga üldse mitte halb! kui originaalretseptis oli vaja küpsistele raputada Maldoni soolahelbeid, siis need jätsin ära) ja päris mitu plaaditäit sai sellest teha. Nüüdseks olen sama retsepti juba mitu korda teinud ja teisi retsetpe pole proovima hakanudki (kusjuures soola panen ikkagi tiba rohkem ja soolahelbeid kõigile küpsistele ei pane). Mõnusalt suured ja rammusad küpsised!

Vaja läks:
240 g jahu
0,5 tl soodat
0,75 tl küpsetuspulbrit
140 g võid
100g tumedat muscovadot või fariinsuhkrut
150 g tavalist suhkrut
1 muna (suur)
1 tl vanillisuhkrut
250 g tumedat šokolaadi

Segasin kuivained omavahel ja vahustasin või suhkrutega mõnusaks vahuks. Lisasin muna ja segasin ühtlaseks, seejärel lisasin kuivainesegu ja tükeldatud šokolaadi. Sõtkusin kokku ilusa taignapalli ja panin selle külmkappi ootele 36 tunniks.
Soojendasin ahju 155 kraadini (pöördõhk) ja küpsetasin küpsiseid 18 minutit.


Küpsised on suured, plaadile mahtus 6 küpsist, aga mõned plaaditäied olen teinud ka 9 küpsisega, siis olen veidi küpsetusaega lühendanud.
Linnulastele maitsevad ja mis väga oluline - minu väga austatud õde, kes on ise väga hea ja asjatundlik kokkaja, kiitis need heaks, kui mõnusa teekõrvase ampsu :D

Kommentaare ei ole: