teisipäev, 8. detsember 2009

Rullbiskiviit, kirsi-toorjuustutäidisega

Stollenite ja inglise keekside tegemistest hakkab vaikselt villand saama, eile tegin jõuluseid muffineid ja piparkoogilõhn ajas juba väheke südant pahaks:( Ühe laari rosinaid panin aga jälle rummiga likku, et saata emale ka üks stollen ja keeks, aga need jäävad ka viimaseks (vist, Maggie saadetud pudinguretsepti võiks ju ka proovida, viisakas oleks talle ju teatada, kuidas maitses).
Aga see hetkeline jõulutüdimus sundis mind sirvima üht vana kokaraamatut "Head isu", mille ema mulle kunagi kinkis, kui ma omaette elama läksin, aga mis mulle eriti ei ole kunagi meeldinud. Eile suhtestusin sellega kohe väga hästi ja leidsin sellest lausa mitmeid viimasel ajal silma jäänud ja ära proovitud retsepte:) Igatahes ToDoListi sai kohe pikk rodu nii soolaseid kui magusaid retsepte.
Ja tänaseks idee fix'iks sai kirsi-šokolaadi rullbiksviit! Linnud küll arvasid, et nemad ei taha ja kellele ma seda ikka teen, aga mul näpud sügelesid, pole rullbiskviiti juba sada aastat rulli keeranud :)
Vaja läks:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl nisujahu
2 spl kakaopulbrit
Täidiseks:
1 tops maitsestamata toorjuustu (Farmi)
1 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 dl kompotikirsse (panin selle asemel 1 väikese purgi kirsimoosi)
1 dl purustatud šokolaadi
2 dl vahukoort
Vahustasin munad suhkruga. Segasin kuivained omavahel ja sõelusin munasegusse. Kergelt segasin läbi ja valasin toiduõliga ületõmmatud küpsetuspaberile (raamat soovitas, et pidi paremini lahti tulema) ja küpsetasin 205C(pöördõhuga) juures 8 minutit.
Tõstsin biskviidi teisele küpsetuspaberile, millele oli riputatud väheke suhkrut, jahtuma ning segasin täidise, vahustades koore ning segades selle toorjuustuga ja muude ainetega.
Määrisin biskviidile kirsimoosi ja täidise ning keerasin rulli.
Väga hea biskviidiosa, kerge ja õhuline! Täidis oli ka igati viisaka maitsega. Paluti, et ma ei viiks rulli töökaaslastele, vaid jätaks koju:)

Kommentaare ei ole: