kolmapäev, 22. juuli 2009

Maasika-mandlikook

Eile, peale isand Linnu tehtud imemaitsva kalasupi söömist, hakkasin nuputama, mida magusaks süüa. Tohutu mittesöömisele alternatiivtegevuse (ehk söömise) vajadus oli. Põhjusi koogiküpsetamiseks leiab alati, eile oli neid veel mitu: Anne ja Tõnn tulid külla ja midagi ju peab ometi külalistele pakkuma; külmkapis ennekuulmatult palju, ehk 1,7 lt hapukoort!!!; peenral mingid maasikapunnid mida keegi ei taha; rabarber viskab imeliselt ilusaid uusi varsi jnejne.
Sisestasin siis Nami-namisse otsingusse hapukoor ja maasikad ja valisin välja maasika-mandlikoogi, sest kõik koostisained olid kodus olemas (valik oli mul üsna piiratud, sest mul ei olnud kodus küpsetuspulbrit ega sidrunihapet (selle ja soodaga saaks ju pulbri ise teha), sest 8-aastane Linnuke tegi üleeile ise plaadikoogi (elu esimese) ja ajas sassi kogused "tl" ja "dl" ja pani 3 tl-i küpsetuspulbri asemel jahu sisse kõik küpsetuspulbri, mis meil kodus oli).
Aga maasikakoogiks läks siis vaja:
150 g võid
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
Täidiseks läheb vaja:
3 muna
1 tl vanillisuhkrut
Maasikaid (ma panin ka paar ilusat peenikest rabarbrivart) ja pealepuistamiseks mandlilaaste.
Taina jaoks vahustasin toasooja või suhkruga, lisasin muna ja jahu. Surusin taigna koogivormi põhja ja servadele, panin külmkappi ootele.
Täidise jaoks segasin hapukoore muna ja suhkruga.
Panin jahutatud koogipõhjale poolitatud maasikad (väikesed jätsin terveks) ja rabarbritükid. Valasin peale hapukoore-muna segu ja puistasin peale mandlilaastusid. Küpsetasin 190- kraadises pöördõhurežiimis 30 minutit.
Kommentaariks niipalju, et põhi jäi kohati taignaseks, võiks proovida äkki enne 5-10 min küpsetada ääred fooliumiga kaetult??!!
Maitse oli väga hea, kui retsepti kommentaarides arvati, et liiga magus, siis meie peenra hapude maasikate ja rabarbriga ei jäänud üldse magus. Täidis oli nagu hõrk omlett :))) Munamaitse oli tuntav, aga nämma.
Vol 2 2010 juuli :) Küpsetasin põhja u 10 minutit enne täidise lisamist. Sai väga ok. Munamaitset küll ei tundnud seekord.

Kommentaare ei ole: