neljapäev, 10. juuni 2010

Kanakoivad veinikastmes

Pea kuu juba möödas ja midagi uut ja ülestähendamist väärivat siiani ei olegi nagu teinud ja ega inspiratsiooni ka eriti pole olnud.
Sööme aga jätkuvalt hästi:)
Sparglihooaeg möödus nii, et uusi, korduvat tegemist väärivaid lemmikuid ei leidnudki (kergelt grillitud spargel soolahelveste ja parmesaniga on jätkuvalt parim :)
Nüüd aga siis kohe kolm retsepti jutti vaja kirja panna :)

Esmalt siis coq au vin'ist inspireeritud kanakoivad.
Inspiratsiooni ammutasin erinevatest coq au vin'i retspetidest ja mugandasin kodus kättesaadavale toorainele.
Vaja läks:
6 poolkoiba
3 suurt sibulat
4 dl kukeseeni
100 g peekonit
3 küüslauguküünt
1 spl tomatipastat
300 ml punast veini
1 spl muscovado suhkurt
500 ml kanapuljongit
jahu
soola ja pipart

Veeretasin kanakoivad jahust läbi ja pruunistasin pannil.
Panin kanakoivad haudepotti ootele.
Tükeldasin sibula ja peekoni peenikesteks ribadeks ja pruunistasin pannil.
Lisasin puruks muljutud küüslaugu ja kukeseened.

Kui kogu kompott oli parajalt pruunistunud, valasin selle kanakoibadele peale. Panin pannile tomatipasta, suhkru, veini ja puljongi, keetsin mõned minutit korralikult segades, maitsestasin soola ja pipraga ning valasin kanakoibadele.
Hautasin madalal kuumusel tund aega, kuni kana oli väga pehme. Serveerisin ciabattaga (mõnele kartuliusku mehele praekartulitega:))

Kommentaare ei ole: