esmaspäev, 28. juuni 2010

Full English a la Gordon ;)

Olid meil külalised, mitmest kohast korraga. Ühel hommikul, peale ametliku Eesti-turnee lõppu, olime viimaste külalistega meie kodus ja sõber Inglismaalt lubas teha hommikusöögi. Tegi siis full english'i, seitsmele inimesele. Pole küll eriti suvine teemakäsitlus, aga panen siia kirja oma tähelepanekud sellest, kuidas, milliste kogustega ja mis järjekorras ta midagi tegi. Seda muidugi ei pea mainima, et söök oli väga maitsev :)

Neljale inimesele läheks vaja:
8 toorvorsti
1 väike karp pruune šampinjone
1 pakk toorsuitsupeekonit
4 suurt tomatit
maksimum 1 purk valgeid ube tomatikastmes
8 muna + kui keegi tahab praemune, siis vastavalt nii palju mune lisaks, kui palju praemune tellitakse
4 viilu röstsaia
võid praadimiseks
soola, pipart
pruun kaste (HP Brown sauce)

Esimesena toorvorstid ahju (220C). Valmista ette seened, puhasta ja viiluta. Kui toorvorstid on poolküpsed, siis läheb kiireks :)
Pane ahju tomatid (mille peale on lõigatud suur ja sügav rist ja peale riputatud tibake soola).
Pane ahju peekoniribad (ilusti pannile üksteise kõrvale laotuna).
Prae seened võiga ja maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta potis oad.
Pane röstsaiad ahju röstima.
Klopi munad lahti, maitsesta soola ja pipraga ja valmista munapuder - kuumuta potis munasegu madalal (kuni keskmisel) tulel kogu aeg segades, kuni muna hüübib. Lisa segamise ajal munadele ka pisut võid (max 20 g). NB! Jälgi et põhja ei kõrbeks!

Kui keegi tahab praemuna, siis tee need ka valmis.

Katsu nüüd seda kupatust kõike ühtlase soojusega hoida, kuni serveerimiseni :) See oli selle asja juures kõige keerulisem :)

Serveeri ja kõrvale valab igaüks endale pruuni kastet, maitse järgi. Maitses loomulikult väga hea ja enne õhtut süüa ei tahtnud! Aga nüüd algab pikk paastunädal, sünnipäevaks tahaks saada samasse kaalu tagasi nagu eelmise aasta sünnipäeval :)

1 kommentaar:

Pille ütles ...

Ma Šotimaal elades käisin seda suurt hommikueinet ikka aeg-ajalt söömas, eriti siis, kui eelmisel õhtul olime väljas käinud :) Aga Šotimaal oli see muidugi "full Scottish", lisaks ülaltoodule oli taldrikul ka veidi hägist ning hash brown ehk riivkartulikook. Sõime seda ca 11 ajal ja siis polnud õhtusöögini enam muret.. :)