teisipäev, 19. jaanuar 2010

Banaani-šokolaadikeeks

Vanima Linnulapse lemmikud on banaanikeeksid ja -muffinid. Vahel ma ta soove ka täidan, kui banaane kodus juhtub olema. Ei tea miks, aga millegipärast me ostame banaane koju suht harva.
See banaani-šokolaadikeeksi retsept ootas oma järge juba pikka aega ja eile õhtul sai ta siis ära tehtud, üllatusena olid kõik koostisained kodus olemas. Pärit on retsept Olive Magazine'ist.
Vaja läks:
100 g tumedat šokolaadi (vähemalt 70%)
2 banaani, püreestatud
150 g toasooja võid
175 g suhkurt (kasutasin demerera suhkurt)
3 muna
175 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
25 g kakaopulbrit
Vahustasin toasooja või suhkruga ja lisasin ükshaaval segades munad.
Teises kausis segasin omavahel kuivained. Sõelusin kuivained muna-võivahu juurde, segades taigna õrnalt läbi.
Lisasin sulatatud šokolaadi ja püreestatud banaani. Segasin õrnalt läbi, kuniks ained olid korralikult segunenud. Valasin taigna 26cm rõngasvormi ja küpsetasin 160C pöördõhuga režiimil umbes 55 minutit (kuni tikk kuivaks jäi).
Lasin vormis jahtuda ja kummutasin alusele.

Originaalretseptis tuli koogile peale teha suhkru-pähkli-või-jahu puru, kuid jätsin selle tegemata. Samal õhtul süües ei olnud muljed väga positiivsed, kuna keeks oli suht kuiv. Aga järgmiseks hommikuks oli keeks muutunud väga mahlaseks ja tugev šokolaadimaitse oli välja tulnud.
Töökaaslastele vist ka maitses :D

Kommentaare ei ole: