neljapäev, 5. november 2009

Tuuletaskud tuunikalatäidisega

Nami-nami kooskokkamise raames tegin täna keedutaignast tuuletaskuid. Alustuseks soolase tuunikala-toorjuustu täidisega. Tuuletaskuid tegin viimati teismelisena, sõbranna ema õpetuse järgi. Sellest ajast oli mälestus, et keedutaigen on midagi üle mõistuse keerulist ja rasket teha. No miksrit meil siis kasutuses ei olnud, puulusikaga segamiseks on tõesti täit jõudu vaja :) Aga tänane keedutaignategu oli tõeliselt lihtne, mikser tegi kogu raske töö minu eest ära.
Vaja läks keedutaigna jaoks:
1.5 dl vett
50g võid
0,25 tl soola
1.5 dl nisujahu
2 muna



Täidise jaoks
1 tuunikakalakonserv
50 g toasooja võid
100 g toorjuustu
4 spl vahukoort
soola-pipart

Keedutaigna jaoks mõõtsin vee, või ja soola potti ning kuumutasin keemiseni. Võtsin poti tulelt, valasin sisse jahu ja segasin korralikult läbi. Panin poti uuesti tulele ning kuumutasin segades, kuni tainas lõi poti küljest lahti.
Lasin veidi jahtuda ja siis kloppisin ükshaaval juurde munad. Koogipritsiga pressisin väikesed pallikesed plaadile ning küpsetasin 2ooC (pöördõhuga) ahjus 10 minutit, siis alandasin kuumust 180C-ni ja küpsetasin veel 10 minutit, kuni keedutainapallid olid kenasti kerkinud ja läbi küpsenud. Lasin tuuletaskutel avatud uksega ahjus jahtuda. Tuunikalatäidise valmistamiseks nõrutasin kalakonservi ning segasin toasooja toorjuustu ja pehme võiga ühtlaseks. Lisasin sidrunimahla. Seejärel lisasin vahustatud rõõsa koore (jube tülikas on nelja spl-i koort vahustada :P) ning maitsestasin soola-pipraga.
Täidise pressisin koogipritsiga tuuletaskusse, ma ei lõiganud tuuletaskul kaant pealt, vaid pistisin koogipritsi otsa tuuletaskusse ja pressisin tasku täidist täis.
Minu maitse jaoks ülimalt head suupisted! Kreemjas täidis mõnusalt soolakas taskus. Isand Lind oma komplimentide-kitsiduses ütles ainult, et väga head. Kusjuures tundis küpsemise ajal muret, et äkki oli taigen liiga vedel, et koogipritsi jooned ära kadusid! Mitte ei osanud vastata, kas taigen oli liiga vedel või koogipritsi otsik vale.
Järgmine kord teen magusaid tuuletaskuid ja teise koogipritsiotsikuga :)

Kommentaare ei ole: