reede, 20. november 2009

Nutellakeeks

Laste lemmik ja suurte lemmik.
Retsept pärit BBC GF-st, seal ka ülikiitvad hinnangud.
Algretsepti järgi võid kõik koostisained panna ühte kaussi ja siis segada kuni 3 minutit. Ma tegin ikkagi nö õhuliste keekside põhinõuete järgi - või suhkruga vahule ja kui jahu paned, siis segad nii vähe kui võimalik.

Keeks igatahes tuli väga hea. Kasutasin esmakordselt oma 18 cm lahtikäivat koogivormi.
Ei oskagi nüüd arvata, kas vorm meie pere jaoks liiga väike või keeks maitseb väga. Igatahes Linnu-piigad ei ole veel koduski ja keeksist juba kolmveerand otsas.

Vaja läks:
175 g võid (seekord kasutasin margariini)
175 g suhkurt (demerera oleks väga hea)
3 muna
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
4 spl piima
4 spl Nutellat
50 g metspähkleid Erinevalt algretseptist hõõrusin või suhkruga vahule, lisasin ükshaaval munad ja seejärel piima. Sellesse segusse valasin omavahel läbisegatud kuivained ja segasin nii vähe kui võimalik. Umbes kolmveerand taignast panin vormi.
Taignale tõstsin teelusikaga Nutella (piisavalt väikesed kogused tuleb panna, muidu vajub põhja. Nutella peale panin ülejäänud taigna.
Puutikuga segasin taigna ja Nutella omavahel läbi (NB järgmine kord võib isegi rohkem segada). Peale riputasin natuke purustatud pähklid.
160C pöördõhuga ahjus pidi olema keeks 1 tund ja 10 minutit. Kui pealt läheb liiga kiiresti tumedaks, siis tuleks fooliumiga katta. Ma katsin umbes 40ndal küpsemisminutil igaks juhuks ja selle tulemusena oli mul keeks ahjus 1 tund ja 25 minutit, nii et foolium oli seekord liiast.

Kommentaare ei ole: