neljapäev, 13. mai 2010

Ciambelline al vino bianco e pisikesed valge veini sõõrikud :)

Retsept algselt tastespottingu kaudu, kuid täiendasin oma teadmisi ka YouTubis olevate videotega:) Teha võib neid nii valge kui punase veiniga. Kindlasti proovin ka punasega ära! Väga mõnusad küpsised, tugevalt tuntava oliivõli maitsega. Minu jaoks maitses küll eheda Itaaliana:)

Ei hakka siin pikemalt meie pere Itaalia-lembusest heietama, kes teab, see teab :) Ära pean ikka mainima, et meie peres ei ole inimest, kes ei oleks Itaalias käinud ja suurem osa perest on käinud seal korduvalt :) Viimase 13 aasta jooksul on ainult mõned aastad, kui me ei oleks seal olnud. Ja ikka metsikutel paarinädalastel auto/motomatkadel, mitte ristiinimese kombel viksilt lennukiga :) Kuigi ka lennukiga on üks kord käidud, pisim prl.Lind oli siis 5,5-kuune ja meiega kaasas. Aga ka see oli omamoodi road trip from Barcelona to Milan :)

Äraminekuigatsus on praegu küll oi-oi kui tugev, ühed sõbrad saavad just praegu Alcase's kokku ja teised sõbrad Allgäu Mountains'is. Aga õnneks on ilm ilus, lilled sai õue kolitud, terrassil soe, päike paistab ja värskelt jahvatatud kohviubadest piimakohv aurab lemmikkruusis :)
Kui nüüd ainult Stieg Larssoni Milleniumi-triloogia teise osa saaks ka kiiremini kätte ja lugema:))


Aga küpsisteks oli vaja:
250 g jahu
100 g suhkurt
80 ml valget veini
80 ml extra virgin oliivõli
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola


Segasin kõik ained kokku, kuni moodustus ilus pehme taignapall. Murdsin taignapallist u 25 grammised pallikesed, rullisin käte vahel peenikeseks köieks ja tegin rõnga. Ühe poole rõngast kastsin suhkrust läbi.
Rõngas võiks ikka u 3 cm auguga olla, muidu kerkivad ahjus tavaliseks plänniks (nagu mul pildil), mitte ei jää rõngaks :) Maitseomadusi see ei mõjuta :)

Küpsetasin 180 C pöördõhus umbes 15 minutit, kuni rõngad olid kuldsed.
Ahjust välja võttes panin kohe restile jahtuma.


1 kommentaar:

Zoozi ütles ...

Väga põnevad küpsised. Ma pole nendest midagi kuulnudki. Peaks varsti tegema, kõik ained on ka kodus olemas :)