laupäev, 17. oktoober 2009

Pikkpoiss peediga

Ostsin turult 5 kilo peeti ja nüüd vaja see ruttu ära kasutada. Otsisin Nami-namist hunniku toiduretsepte, kus peet sees. Esimesena tegin pikkpoissi peediga. Mulle väga-väga maitses, väga mahlane pikkpoiss tuli! Isand Lind ka kiitis (mokaotsast :))
Vaja läks:
500 g hakkliha
400 g keedetud ja riivitud peeti
2 peenelt hakitud sibulat
1 dl riivsaia
1 muna
soola, musta pipart ja riivitud muskaatpähklit.
Segasin kausis riivitud keedetud peedi, hakkliha, peenelt hakitud sibula, riivsai, muna ja maitseained ning sõtkusin ühtlaseks. Lasin natuke seista ja maitsestuda ning küpsetasin 190 C (pöördõhk) ahjus tund aega.
Kõrvale röstisin porgandeid (samal pannil, kus pikkpoiss küpses) ja keetsin kartuleid. Kastmeks tegin hapukoore-tilli-küüslaugu-kurgi kastme, sellest on saanud meie pere lemmik külm kaste :)

Kommentaare ei ole: