laupäev, 17. oktoober 2009

Hästi lihtne õunakook ehk Vanaemade õunakook

See retsept on erinevates variatsioonides väga laialdaselt liikvel, poole suurema võikogusega varianti nimetatakse Mõisaproua õunakoogiks ehk suussulavaks õunakoogiks, mis pidavat olema õunakookide klassika. Minu koogiteo retsept on pärit Ragne blogist, leidsin selle, kui otsisin midagi kiiret ja lihtsat õunakoogivarianti (Jamie American Apple-pie ootab küll tegemist, aga eile oli kell juba kaheksa õhtul, kui vanimal Linnulapsel koogiisu tuli).

Vaja läks:
125 g võid
1,25 dl suhkrut
1,25 dl kartulijahu
0,5 dl jahu
2 muna
1 tl küpsetuspulbrit
õunu, kaneeli ja suhkrut

Vahustasin toasooja või (uunis soojendasin 20 sekundit ja oligi toasoe :P) suhkruga ja lisasin pidevalt vahustades ükshaaval munad. Kuivained segasin omavahel ja lisasin taignale. Valasin taigna lahtikäivasse koogvormi ja tükeldasin peale niipalju õunu, et kook oli tihedalt pealt kaetud. Raputasin peale kaneeli ja suhkurt (seda viimast kohe palju :))

Küpsetasin 190C pöördõhus 30 minutit, kuni tikk jäi puhtaks. Enne söömist peaks natuke jahtuda laskma, muidu on liiga rabe ja pudiseb.

See kook on minu jaoks samal pulgal Kanada õunakoogiga ja ületab veidi rummist õunakooki, kuid jääb natuke alla tarte tatin'ile, kuigi jah, soe õunastruudel jäätisega (mida olen sel hooajal korduvalt ka teinud, aga millest pole eriti midagi blogida, sest teen seda ilma retseptita ja poe lehttaignast) on ikka ka ülihea!!!

Kommentaare ei ole: