pühapäev, 21. oktoober 2012

Pikkpoiss suvikõrvitsa ja hakklihaga

Kotletide praadimine ei ole just mu lemmiktegevus. Lihtsam on pikkpoissi teha või veel lihtsam on  kogu kupatus keeksivormi panna ja siis rahumeeli lasta sel ahjus küpseda.
Nii et ega siin retseptis miskit erilist ei ole, tavapärane kotletitaigen suvikõrvitsaga, seekord vähe rohkema suvikõrvitsaga.
Vaja läks:
400 g hakkliha
2 keskmist suvikõrvitsat riivituna ja nõrutatuna
2 muna
1 dl hapukoort
1 dl riivsaia (kui liiga vedel taigen on, siis rohkem)
soola-pipart
1-2 suurt küüslauguküünt
peale soovi korral riivitud juustu

Segasin ained omavahel, panin taigna kahte 15 cm keeksivormi, mis olid küpsetuspaberiga vooderdatud ning küpsetasin algul 250C pöördõhu juures 10 minutit ja siis 1 tund 160C pöördõhuga. Umbes 10 minutit enne lõppu, riputasin peale riivjuustu.
Lasin fooliumi all rahuneda pool tundi ja valmis ta oligi.
Külm küüslaugu-kurgikaste on kõrvale väga mõnus.


Kommentaare ei ole: