teisipäev, 10. aprill 2012

Pasha, kuumutamata

Meie iga-aastane "testivõitja".
Oleme proovinud kummutatuid ja kuumutamata variante.
See on jäänud lemmikuks.
Algretsept on pärit Pere ja Kodu kunagisest retseptilisast, st et põhikoostisainete nagu või, vahukoor ja kohupiim, munad vahekorrad on pärit sealt. Kõik muu on vastavalt pereliikmete (loe: vanima Linnulapse ja minu, kes me oleme ainukesed pashasööjad) maitseelistustele.

Vaja läheb:
500 g kohupiima
1 dl suhkrut
100 g toasooja võid
2 dl 35% rõõska koort
2 munakollast
1 tl vanillisuhkurt (kui lahjemat sorti suhkur, tuleks rohkem panna)
1 sidruni koor
150 g mandleid ja pähkleid (röstitult)
šokolaadi

Vabal valikul kas kuivatet puuvilju, sukaadi või rosinaid või marmelaaditükke vms.
Meile aga meeldivad hoopis värsked lisandid, näiteks maasikatükid.

Ühes kausis vahustan või ja suhkru. Teises kausis segan kohupiima munakollastega. Kolmandas kausis vahustan koore ning lisan vanillisuhkru. Hakin pähklid ja mandlid ning šokolaadi ja maasikad, riivin sidrunikoore.
Segan kohupiimasegu või-suhkru vahusse, lisan õrnalt segades vahukoore ning kõik muud lisandid.

Panen külma veega niisutatud marli sõelale, sõela alla kausi ning valan sõelale pashasegu. Peale panen taldriku ning vajutise.
Hoian külmas üle öö.
Pealt kaunistame reeglina värskete puuviljadega või nagu sel aastal - maasikatega.
PS Vedelikust, mis välja nõrgus, saab imehea saiataigna (kultiši jaoks) vedeliku:)

Kommentaare ei ole: