neljapäev, 25. veebruar 2010

Sõbrapäevaks Red Velvet Cake

Ootasin ikka pilte oma fotokast. Sõbrapäevast juba tükk aega möödas, aga kook on seda väärt, et retsept talletada. Äkki vanima Linnulapse tulevased pruudid tahavad teada poisi lemmikkoogi retsepti :D

Koogi juurde - tegemist Ameerika klassikaga, edasiarendusega Devil' Food Cake'st. Ma ei olnud neist kummastki miskit enne kuulnud. Nimi on 'Devil's Food Cake' sellepärast, et "it is supposedly so rich and delicious that it must, to a moralist, be somewhat sinful." Teatud mööndusega võin tõdeda, et vastab tõele küll, eriti kihiliste tortide kategoorias.Retsept on võetud Joy of Bakingust.
Originaalis peaks olema pruunid kihid kärtspunased, minu dr.Oetkeri punane värv seda ära igatahes ei värvinud, samuti teisel katsel lisatud peedivärv.
Koogiks oli vaja:
250 g jahu
1/2 tl soola
2 spl kakaod
115 g võid
300 g suhkurt
2 muna
1 tl vanillisuhkurt
240 ml hapupiima (ajasin piima hapuks, lisades sellesse poole sidruni mahla, selline oli õpetus JoB-s)
2 spl punast toiduvärvi
1 tl valge veini äädikat
1 tl soodat
Segasin kokku kuivained (va sooda). Hapupiima lisasin toiduvärv. Vahustasin või ja suhkur, lisasin ükshaaval, vahustades munad. Või-munavahtu segasin vaheldumisi hapupiima ja kuivained.
Viimasena segasin kokku äädika ja sooda ning lisasin kiiresti taignasse. Taigna valasin ahjuplaadile ja küpsetasin 175C juures umbes 10 minutit.
Jahutasin täielikult koogi maha, lõikasin neljaks, mässisin toidukilesse ja panin külmkappi. JoB arvates on siis lihtsam täidist koogile määrida.
Täidis:
200 g toorjuustu
200 g mascarponet
3,5 dl rõõska koort
115 g tuhksuhkurt
1 tl vanillisuhkurt
Vahustasin vahukoore. lisasin suhkrud ja segasin kokku juustudega.
Iga kihi vahele määrisin täidise. Peale ja äärtesse ka ning kaunistasin kookoshelvestega.
Lasin seista järgmise päevani.

Kook tuli kõrge. Kolme kihiga oleks vast isegi vähe standartsest tordikõrgusest kõrgem.
Selleks et kihid punaseks saada, on vaja ilmselt kärtspunast toiduvärvi, minul kodus olev pigem peedipunane ja see ei toimi.
Vahet aga pole. Ongi tervislikum :)


Kommentaare ei ole: