esmaspäev, 30. november 2009

Prantsuse sibulasupp

Enne kuulsa supi keetma hakkamist otsisin välja ja tudeerisin läbi suure hulga sibulasupi retsepte. Oma supi keetsin kokku erinevatest retseptidest pärit ideede ja koostisainetega. Bagueti tegin ka kõrvale, aga järgmine kord proovin mõnd muud retsetpi.


Supiks läks vaja:

8 keskmist/suuremat sibulat
2 tl pruuni suhkurt
2 küüslauguküünt
Oliivõli
Veiselihapuljongit 1 liiter
1 dl šerrit


Baguetti ja juustu (Gruyere't ei olnud poes, asendasin šveitsi juustuga)



Viilutasin sibula ja panin pruunistuma, lisasin peeneks hakitud küüslaugu. Pruunistasin algul kõrgemal kuumusel ja kui sibulaääred hakkasid pruunimaks muutuma, alandasin kuumuse võimalikult madalaks. Hautasin umbes 30 minutit. Lisasin šerri, hautasin paar minutit ja lisasin puljongi. Keetsin veel umbes 30 minutit. Samal ajal röstisin bagueti viilud krõbedaks ja ajasin grilli kuumaks.

Tõstsin suppi kaussidesse, peale baguetiviilud ja riivitud juust. Supikausid panin grilli alla ja hoidsin kuni juust kaunilt mullitas.

Väga maitsev supp!!!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

kulla Linnuproua:)))))))))) ennem kui mina selle supi tulele panen, käin läbi perekonnaseisuametist ja annan lahutuse sisse:))))))) teades sinu venna tundeid sibula vastu