Parim hautatud hapukapsas, mida ma kunagi söönud olen! "Pulmakapsas" ehk hautatud hapukapsas on olnud minu lemmiksöök alates sellest ajast, kui minu onu naise võttis. Aasta oli siis 1980 :) Ja sellest suursündmusest alates olen ma hautatud hapukapsast kutsunud pulmakapsaks. Vanaema tehtud pulmakapsa lõi troonilt õlles hautatud hapukapsas (ilma sealihata), mida Nami-nami kasutajad väga kiidavad. Ja õigustatult.
Tegin kaks päeva järjest, esimesel päeval tumeda muscovado suhkruga ja teisel päeval meega. Absoluutne võitja oli muscovadoga variant.
1 kilo hapukapsa kohta on vaja:
3 dl porterit (või muud tumedat õlut)
3 dl õunamahla
100 g fariinsuhkrut (tumedat muscovadot) või mett
1-2 tl soola
natuke köömneid
50 g võid
Kõik koostisained panin potti ja hautasin umbes tunnikese, kuni kapsas oli pehme.
1 kommentaar:
Kas Sa vanaema pulmakapsa retsepti ka jagad?
Postita kommentaar