teisipäev, 3. november 2009

Erinevad õunamuffinid

Tegin Nami-namist pärit retsepti järgi õunamuffineid. Väga mõnusad ja mahlased olid. Järgmine päev tegin jälle, aga asendasin retseptis 100g võid 100g hapukoorega (panin ka 1/2 tl soodat lisaks küpsetuspulbrile). Jälle väga head olid. Siis oli mul üks mingi välismaa blogi õuna-iirise muffini retsept, mis lähemal uurimisel ostus äraütlemata sarnaseks Nami-nami retseptiga, ainult õuntele oli lisatud iiriseid ja võid oli tiba vähem. Tegin neid ka ja jälle väga head!
Baasretsept oli siis selline:
150 g pehmet võid (või 100g võid või 50g võid+100g hapukoort)
2 dl suhkrut
2 muna
4 dl nisujahu
3 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl kaneeli
1 dl piima
2 dl tükeldatud õuna ja soovi korral peotäis jõhvikaid
(iirise muffinitesse - tükeldatud iiriseid u 2dl)
Demerara pruuni suhkrut pealeraputamiseks (või katteks 0,5 dl iiriseid ja hakitud pähleid)

Hõõrusin pehme või suhkruga vahule, lisasin ükshaaval vahustades munad. Segasin taina hulka piima ja õunakuubikud (iirised/jõhvikad). Segasin kuivained omavahel, sõelusin tainakaussi ja segasin väga õrnalt läbi. Segasin taigent nii vähe kui võimalik! Jaotasin taigna 12 muffinivormi sisse, panin katteks kas demererat või siis iirisetükid pähklipuruga ja küpsetasin 205C(pöördõhuga) ahjus u 15 minutit.
Mulle maitsesid kõige rohkem iirise-õuna muffinid. Isand Linnule meeldis jõhvikatega variant enim. Lastel ükskõik peaasi, et magus :D See, et osa võid asendasin hapukoorega, ei seganud kedagi ja väidetavalt olid küll muffin teise maitsega, aga väga hea.

Kui meil küsida, et kas muffineid teen ja kas maitsevad, siis öeldakse, et ah ei tea ja ei maitse. Aga millegipärast on 15 minutiga plaaditäis muffineid otsas ja isegi isand Lind tunnistab hiljem, et sõi 6 tükki jutti :D

Kommentaare ei ole: