pühapäev, 8. november 2009

Pikkpoiss tomati-läätsekastmes Jamie ainetel

Ostsin endale kingituseks Jamie Ministry of Foodi, lootuses, et suurematele Lindudele meeldivad Jamie ideed. Lootused seekord täitusid, isand Lind arvas, et võiks raamatu ette võtta ja järjest sealt kõik retseptid ära teha:)
Alustasin pikkpoisist, idee oli minu jaoks põnev, sest pikkpoissi tuli küpsetada kastmepadjal. Retsepti sai väheke mugandatud, katsusin koostisained, mida kodus polnud, asendada olemasolevaga.
Pikkpoisi jaoks läks vaja:
500 g hakkliha (turult toon, 80% noorloom ja 20% siga)
1 sibul
1 tl purustatud köömneid (jätsin välja, köömned ootamatult otsas)
1 tl purustatud koriandriseemneid
1 dl riivsaia
2 tl oreganot
2 tl Dijoni sinepit (kasutasin täistera sinepit)
1 muna

Praadisin pannil 1 sibula ja lisasin koriandri. Segasin kokku pikkpoisi taigna, maitsestasin soola ja pipraga ning panin poisi ahju 30 minutiks 180C pöördõhureziimile.

Kastmeks läks vaja:
1 sibul
2 küüslauguküünt punast tsillit (asendasin tsilli ja küüslaugu 3 tl adzikaga)
2 spl Worcestershire kastet
1 tl suitsutatud paprikat
400 g purk kikerherneid
800 g purustatud tomateid
2 tl balsamicot
rosmariini
peekoniviile pikkpoisi katmiseks

Praadisin sibula, lisasin paprikapulbri, soola ja pipra. Lisasin Worcestershire kastme ja adzika, tomatid, kikerherned ja balsamico. Kuumustasin aeg-ajalt segades 1o minutit. Maitsestasin veel soola-pipra ja adzikaga. Valasin kastme ahjupanni, panin kastmepadjale pikkpoisi ja poisile peale peekoniribad. Pikkpoisist välja nõrgunud rasva sisse segasin rosmariini ja valasin segu pikkpoisile ja peekoniribadele peale. Panin panni ahju 15 minutiks, kuniks peekon oli kuldne ja krõbe. Kõrvale jälle traditsioonilised keedukartulid, minu maitse jaoks olid kartulid siia kõrvale liiast, ma sõin rohelise salatiga, aga mehed ju meil ilma kartulita ei saa:S Maitses kõigile.

Kommentaare ei ole: