kolmapäev, 11. november 2009

Jõuluhõnguline kõrvitsakeeks

Aeg vaikselt tiksub sinnamaale, et kaneel ja ingver ja nelk ja muskaatpähkel hakkavad jõululõhnasid kööki tegema.
Homme plaanin lausa esimesed hapukapsad ja seaprae ära teha. MTCE Cooking Corner ootab jõulutoite ja kes see ikka siis algust teeb, kui mitte corneri moderaator :D
Jõulukeekse plaanin ka mitmeid järjest teha, et siis parimad hiljem külakostiks kaasa võtta jõulutuurile.
Kõrvitsakeeksi idee sain kuskilt välismaa blogist, õigemini nägin seda üsna mitmes blogis ja tegin siis mitmest retseptist kokku enda versiooni (kusjuures nii kui ma keeksi valmis olin saanud, ilmus paari eesti blogisse ka kõrvitsakeeksi postitus :))







Keeksiks läks vaja:
5 untsi kõrvitsapüreed (püreestasin kõrvitsa blenderis)
2 muna
100ml õli
75 ml vett
2,5 dl suhkurt
3 dl jahu
1 tl soodat (küpsetuspulbrit kasutasin, sest sooda oli otsas, õigemini kasutasin ta ära pesupesemisel, lugesin kuskilt et jube tõhus plekieemaldi;)))
0,5 tl soola
0,3 tl kaneeli
0,3 tl muskaatpähklit riivitult
natuke purustatud nelki ja ingverit
purustatud pähkleid (ma kasutasin röstitud metsapähkleid)

Segasin ühes kausis kuivained ning pähklid ja teises püree, suhkru, munad, õli ja vee. Seejärel valasin kuivained püreesegule ja ettevaatlikult segasin, nii vähe kui võimalik.
Küpsetasin 155 C(pöördõhuga) ahjus umbes 50 minutit. Mulle päris hästi maitses, kuna kodus oli samal ajal ka napoleoni kooki, siis keegi ei söönudki.
Viisin tööle ja otsa ta seal sai. Kui peaksin kunagi veel tegema, siis maitseaineid võiks isegi väheke rohkem panna.

Kommentaare ei ole: