teisipäev, 3. november 2009

Juustusarvekesed

Idee sain Ragne blogist, kes avaldas selle retsepti Pärnu Postimehes.
Aga juhuslikult leidsin sellise analoogse retsepti ka sahtlis vedelevast kokaraamatust pealkirjaga "Head isu, parimad kodused retseptid", soome päritolu kokaraamat. Tegin siis mõelmad variandid läbi ja muna-juustutäidisega meeldis meile rohkem, siis ei voolanud juust sarvekestest välja.

Tõeliselt mõnusad sarvekesed pika ja laisa hommikusöögi tarbeks. Oi kuidas mulle meeldivad need hommikud, kui ei pea tööle minema ja lapsi kooli-lasteaeda viima, vaid saab lihtsalt köögilaua taga vedeleda, ajalehte või raamatut lugeda, kohvi juua ja võikut süüa (või juustusarvekest)!

Vaja läks:
3,5 dl jahu
3 dl riivitud juustu
2,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid

2 dl hapukoort
1 muna

Määrimiseks 1
muna, pealeriputamiseks seesamiseemneid.
Segasin jahu, 2 dl riivitud juustu, küpsetuspulbri ja soola. Näppisin hulka pehme või. Lisasin hapukoore ja segasin ühtlaseks. Rullisin taigen õhukeseks rattaks, määrisin peale muna ja 1dl juustu segu ja lõikasin kolmnurkadeks ja keerasin sarvekesteks.
Määrisin pealt munaga ja raputasin peale seesamiseemneid. Küpsetasin 205C(pöördõhuga) ahjus u 15 minutit, kuni sarvekesed olid kuldkollased.

Isand Lind arvas esimene kord, et kuivad, tema väga viisakas vanem vend arvas, et väga head. Mulle maitsesid ka väga. Järgmine kord arvas ka hr.L et maru head! Lastega oli aga nii, et esimene kord ei proovinudki, aga järgmine kord sõid kõik ära ja siis juba tellisid, et tee neid sarvekesi, mis sa üks hommik tegid :P

Kommentaare ei ole: