esmaspäev, 16. november 2009

Loomaliha pada Guinessiga/tumeda õllega


Loomaliha pada, mida on tundide kaupa ahjus hautatud, on meie peres kõig lollikindlam variant meeste heakskiit ära teenida :DDD

Bouef bourgoingon, erinevate retseptide järgi tehtuna, on aeg-ajalt meil ikka laual olnud. Aga õllega varianti ei ole küll enam kaheksa aastat proovinud, viimati katsetasime Tartu Wilde pubi iiri pada, ilma retseptita ja suutsime selle ikka korralikult ja pöördumatult untsu keerata :D
Nüüd siis uus katse ja BBC GF retsetpi järgi, mida pärast maitsestades ikka natuke tuunitud sai.

Vaja läks:
1 kg loomaliha
1 sibul (ma panin kaks keskmist)
10 porgandit
2 spl jahu
0,5 lt pudel Guinessi (võiks olla ilmselt ka tavaline proter, G.maitse meie jaoks natuke liiga mõru)
loomalihapuljongi kuubik
natuke suhkrut
natuke tüümiani
paar-kolme lehte loorberit

Panin ahju 165C-le (ilma pöördõhuta) sooja ning pruunistasin pannil lihakuubikud. Kui lihakuubikud olid juba parajalt pruunsitatud, valasin nad ahjupannile ootama oma järge. Seejärel pruunistasin pannil porganid ja sibula üsna korralikult läbi, puistasin peale jahu, segasin korralikult ning valasin õlle pannile. Pudistasin segusse puljongikuubiku ning maitsestasin soola, pipra ja suhkruga.
Valasin kogu selle segu ahjupotti, puistasin peale loorberilehed ja tüümiani.Panin ahju 2 tunniks küpsema (originaalis 160C ja 2,5 tundi, kuid kuna minu ahju tavaline režiim on vähe nõrgema temperatuuriga, kui kraadide järgi peaks olema, siis panin 5C kõrgemaks ja 2 tunni pärast oli liha väääga pehme ja porgand samuti).
Selle 2-tunnise küpsetamise ajal segasin ja maitsesin paar korda. G.maitse koosluses tüümianiga oli minu jaoks natuke liiga mõru, pehmendasin seda lisasuhkru ja õunamahlaga (umbes 1 dl-ga).
Kõrvale tegin kartuliputru hapukoore-või-muskaatpähkliga maitsestatult.

Laualt kadus 15 minutiga, st kogu selle potitäie sõid Linnu-mehed ära 15 minutiga! Nende mõlema lemmiktoit :D Õllega variant pidi parem olema kui veiniga:D

Kommentaare ei ole: