neljapäev, 9. juuli 2009

Toorvorstid balsamico ja kirsstomatitega

Selline toit oli Nami-namist juba mõni aeg tagasi silma jäänud, kui huvitav vaheldus toorvorstidele (mida me aeg-ajalt saame suurtes kogustes Saaremaa lihakombinaadist megahea hinnaga, nii et lausa patt on ostmata jätta). Võtsin siis asja prooviks selle nädala menüüsse.

Vaja läheb:
karpi toorvorste (originaalretseptis Nami-namis on 8-12), karbis oli vist mõni rohkem
500 g kirsstomateid
5 spl balsamicot
3 punast sibulat
6-8 küüslauguküünt
basiilikulehti
Õlisele (ma kasutasin oma basiilikaga maitsestatud õli) ahjupannile paned katkisurutud küüslauguküüned ja tükeldatud sibula (lõikasin suht paksud rattad) ja toorvorstid. Segad ilusti läbi ja ahju 180C (pöördõhuga) 20 min, kuni vorstid hakkavad pruunistuma. Siis lisad kirsstomatid ja balsamico. Segada korralikult läbi ja uuesti ahju, umbes 15 min, kuni kirsstomat on pehme. (Mul läks vähe kauem, suht toored tomatid olid, aitasin neid veidi, et tomatimahla ka kastmesse tuleks:) Peale riputad värskeid basiilikulehti.

Originaalretsept soovitab süüa krõbeda nisuleivaga, aga ma keetsin kõrvale värskeid kartuleid. Linnukesed on meil konservatiivid ju :))

Kastet ja tomateid jäi järgi ja plaanin täna lõunaks natuke kartuleid juurde keeta ja siis kastmejäägid koos kartulitega ahju grilli alla panna. Juba kujutan ette kui nämma see olla võiks.

Kommentaare ei ole: