pühapäev, 5. juuli 2009

Kohupiimakook virsikutega

Täna avastasin, et kapis on pakk kohupiima, mille aegumistähtaeg on saabunud. Otsisin siis oma lemmikretseptikogust ehk Nami-namist ideid, millist kooki teha võiks minu piiratud külmkapisisu juures.
Oma tavapärast virsiku-kohupiimakooki ei saanud teha, sest ei hapu-ega vahukoort (mõlemaga on hea, erinev aga hea) ei olnud ja kohupiimapasta asemel oli mul ka ricotta.
Aga leidsin siis ühe kohupiimakoogi virsikute ja pirnidega (neid mul muidugi polnud, nii et jäid välja) http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=1546
Vaja läks:
100 g võid
0.5 dl suhkrut
1 muna
1 dl kaerahelbeid
1.5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidiseks:
kompotivirsikuid (ja pirne)
2 dl kohupiima (ma panin terve paki 250 g)
1 muna
1 sl kartulitärklist
2 sl suhkrut virsiku konservivedelikku

Vahustasin või ja suhkru, lisasin munad ja omavahel segatud kuivained. Panin taigna võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud koogivormi.
Poolikud virsikud lõikasin neljaks ja panin sinna peale. Segasin kohupiima, muna, kartulijahu, suhkur ja vala tainale.
Küpsetasin 190 kraadises (pöördõhuga) ahjus umbes 30 minutit.
Söödi ära enne, kui kook maha jahtuda jõudis. Kiideti küll, kuid meie traditsiooniline pidi parem olema. Samas seda jälle lihtsam teha! Seda mõtlesin küll, et pirnide asemel paneks näiteks maasikaid või vaarikaid järgmine kord virsikutele seltsiks, vähe särtsakust annaks juurde.

Kommentaare ei ole: