pühapäev, 19. september 2010

Krõbedik

Polegi ühtegi krõbediku retsepti siia üles pannud:O, kuigi neil täita suht suur roll meie magustoidulaual.
Kõrbedikud minu suured lemmikud, mulle kohe väga maitsevad sellised hapud-mahlased krõbe-magusad asjad, mida saab süüa jäätise, vahukoore või vanillikastmega.
Plussiks veel see, et valmistamine ülilihtne.
Neist on sadu erinevaid variante, kuidas ja millega krõbedikukatet teha või milliste aiasaadustega põhi teha, küll rabarber, õunad, ploomid, põldmarjad jms, küll lisatakse pähkelid ja mandlilaaste ja seemneid ja mida iganes.
Mulle maitseb see kõige lihtsam variant ka, kus kattes on ainult kaerahelbed, või ja suhkur, nagu selles variandis siin (retsept pärit nami-namist).
Vaja läks:
3 dl täistera kaerahelbeid
1,5 dl fariinsuhkurt
100 g võid
kreeke ja õunaviile nii palju, et vormi põhi on paksult kaetud
2 tl vanillisuhkurt
pistaatsiapähkleid (mittesoolaseid)
võid vormi määrmiseks
Tükeldasin õunad ja eemaldasin kreekidelt kivid. Määrisin vormi võiga, valasin õunatükid ja kreekid vormi, raputasin üle vanillisuhkruga ja puistasin peale pähklipuru.
Sulatasin või ja fariinsuhkru ja segasin sellesse segusse kaerahelbed. Raputasin selle segu puuviljade peale.
Küpetasin 205C pöördõhu juures 20 minutit.
Serveerisin soojalt või leigelt vanillikreemiga. Aga külmalt maitseb ka hea :)

Kommentaare ei ole: