neljapäev, 16. september 2010

Kalkuni-tšilli-vürtsköömne-piimasupp köögiviljadega


Sounds not so yummie :), isegi siis kui ei ole lapsepõlvest piima-köögiviljasupitraumat.
Minul ei ole, sest ma lihtsalt ei ole piima-köögiviljasuppi mitte kunagi elus suu sisse pannud ja ilmselt keegi ei ole sundinud mind seda tegema ka. Ju ma siis lihtsalt istusin lasteaias suu kinni laua taga, kuni mind rahule jäeti. Nii et juuresolevat suppi ei oska võrrelda nende kurikuulsate suppidega.

See konkreetne supp igatahes maitses mulle väga hästi. Hr.Lind arvas, et tegemist on liiga moodsa supiga tema maitse jaoks :O Vast vürtsköömen on see moodne maitse??!!
Otsetõlkes pealkirjaks kalkuni-tšilli-piimahautis. Leidsin netiavarustest, foodgawkeri kaudu.
Vaja läks:
1 suur sibul
3 küünt küüslauku
oliivõli praadimiseks
300 g kalkuni hakkliha
1 tl soola
1 tl pipart
0,5 tl suitsupaprikat (magusat)
0,5 tl jahvatatud vürtsköömenit
0.25 tl jahvatatud tšillit (selle kogusega tuleb ikkagi terav supp)
5 dl kanapuljongit
1 väike juurseller
3 porgandit
4 kartulit
1 purk valgeid ube
1 väike purk maisi
1 dl hapukoort
2 dl piima
peale raputamiseks parmesani või värsket koriandrit (mis meie peres ei tule kahjuks kõne allagi:()

Hauta hakitud sibulat oliivõlis ja lisa küüslauk. Hoia neid keskmiselt madalal tulel, kuni kegelt pruunistuma hakkavad. Lisa hakkliha. Kui hakkliha on pruunistatud lisa kõik maitseained ja sega läbi. Lisa puljong, seejärel peeneks hakitud (tikkudeks lõigatud) juurseller ja porgandikuubikud. Keeda natuke aega, aga mitte pehmeks! Lisa oad (koos veega, millega nad purgis on) ja mais ja kartulikuubikud. Kui köögiviljad on valmis keenud, keera kuumus maha ja lisa hapukoor, sega korralikult ja lisa piim. Lase korraks veel keema tõusta ja ongi supp valmis. Serveerimisel lisa parmesanijuustu laaste või koriandrit või nt tšillipipraribasid. Mina panin parmesani.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Nonii seda suppi on nüüd küll pisut kummaline köögivilja-piimasupiga võrrelda.
Köögivilja-piimasuppi oskavad kõige paremini vaid vanaemad teha, aga selle supiga saavad tõenäoliselt hakkama vaid tänased noored ja pisut vanemad kuid hingelt noored kokad:D
Igatahes ei kujutaks oma vanaema sellist asja tegemas, mitte mingil juhul ei tunneks ta vist isegi kõiki koostisosasid ja maitseaineidki. Võibolla olen vaid skeptiline ja ei tea tema tegelikke võimeid:D:D