neljapäev, 22. aprill 2010

Šokolaadiga tiigrikeeks

Hommikul polnud mul küll veel vähematki plaani tiigrikeeksi teha, üldse polnud mul tänaseks mingeid plaane, pidin niisama vedelema, lugema, ühe elatishagi üle vaatama ja hagi tagamisest materjale otsima, saia tegema ja turule minema.
Neljapäeva hommikuti ma käin turul.
Juba eelmine nädal oli turul kevadet tunda.
Täna ei suutnud enam kiusatusele vastu panna.
Tõin koju väikeseid kurke, lihatomateid, salatit, värsket küüslauku jms. Eestimaisega küll kahjuks tegu veel pole. UusKongo salatid tulevad paari nädala pärast, kui nüüd natukene päikest paistaks.
Koju jõudes panin kurgid kohe marinaadi ja malasolnaja hooaeg sai avatud (eelmise aasta tilli ja mustsõstraga, küll on hea, et ma neid sügavkülma panin). Nüüd juba krõmpsutame :)

Lisaks värskehapukurgihooajale algas täna ka meie pere ametlik karulauguhooaeg. Turul tädid juba müüsid 10 kr punt ja esimene punt on meil juba otsas. Osa tegin karulaugu-toorjuustuks, teise osa karulaugu-tilli kartulipudruks, oigamapanevalt hea :)
Peale seda kõike ja raamatu lõpuni lugemist ja viimase tüki beseerulli ärasöömist (kuigi tahtsin paastupäeva teha:() tahtsin midagi küpsetada, et mitte tööle hakata :)
ToDoListis ootel palju asju. Kuigi see tiigrikeeksi mõte eriti isutama ei ajanud, mõtlesin, et teen ta ikkagi ära, saab listist välja.
Aga täitsa hea maitsega asi tuli välja, šokolaad on mõnusalt tuntav ja täiesti erinev kakaoga tiigrikeeksist. Ja ma sõin seda rohkem kui vaja oleks olnud :S
Retsept:
5,25 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl meresoola
175 g võid
2,5 dl suhkurt
4 muna
1 tl vanillisuhkurt
1,25 dl piima
120 g tumedat šokolaadi.

Segasin kuivained kokku. Mikserdasin või suhkruga vahule, lisasin ükshaaval vahustades munad. Segasin jahu vaheldumisi piimaga või-munasegusse.
Panin šokolaadi sulama. Jagasin taigna kaheks ning teise poole sisse segasin vedela šokolaadi. Keeksivormi võitasin ära. Taigna tõstsin vaheldumisi, malelauamustrina, supilusikate abiga, vormi ja tõmbasin 7-8 korda noaga läbi, et ruudud seguneksid.
Küpsetasin 145C pöördõhuga 1 tunni ja 25 minutit.

Hr Lind ei tahtnud algul küll proovida. Aga siis proovis, ilmselt pererahu huvides ja ka seetõttu, et ei suutnud tumeda šokolaadi kiusatusele vastu panna :) Kui ma õieti aru sain, siis talle ikkagi maitses:) Eks komplimentid on meestel ju loetud ja tänane päevanorm oli juba täidetud :)))

2 kommentaari:

qsti ütles ...

Nii isuäratavalt "triibuline" tiiger!

Zoozi ütles ...

Lastele meeldis,eriti veel külma piimaga.