pühapäev, 18. aprill 2010

Tiramisujäätise kook


Nami-namis käib kooskokkamine, teemaga kohv toidus. Surfasin ringi ja otsisin retsepte. Algatuseks tegin tiramisut jäätisena. Retsept BBC GF-st. Plaanis järgmisena kukeseenekaste kohviga, eks näis kas süüakse ära :)
Külmutatud tiramisu maitses aga tõeliselt imeliselt hea!!! Ma ise siiras vaimustuses! Kiitsid ka külalised. Isegi minu lapsed sõid hea meelega (kuigi alkoholikogus on selles päris suur ja maitsest ka tunda, purju muidugi ei teinud kedagi. Loodan et keegi nüüd laste mürgitamise pärast mind sotsiaalametisse ei kaeba. Oma vabanduseks võin öelda, et muus osas nad söövad suht e-ainetevaba tervislikku hooajalist ja eelistatult kohalikku toitu:), salaja natuke rämpsutoitu ka oma taskuraha eest. Kõik nad on allergiavabad ja terved nagu purikad ptüiptüiptüi).

Retsept ise siin:
2 x 250g mascarponet
115g suhkurt
6 spl marsalat (minul seda kodus polnud ja asendasin šerriga:))
50g tumedat šokolaadiga, hakitult
1,5 dl vahukoort
5 spl värskelt jahvatatud kohvi
85g suhkurt
3 spl bräandit
300 g Savoiardi küpsiseid
Vahustasin mascarpone suhkruga, lisasin veini ja šokolaad. Segasin õrnalt kokku vahustatud rõõsa koorega. Tegin valmis kohvi (600 ml veega), maitsestasin suhkru ja brändiga.
Vooderdasin keeksivormi kilega.
Küpsised kastsin kohvist läbi ja vooderdasin vorm küpsistega.
Valasin pool mascarponevahust vormi, panin mõned küpsised peale, surusin natuke kokku seda kõike ja valasin ülejäänud vahu peale. Katsin küpsistega.
Kiletasin pealt ka kinni ja pistsin sügavkülma.
6 tunni pärast oli täiesti serveerimiskõlbulik!

Kommentaare ei ole: