Vaja läks taignasse:
2 dl keefiri või maitsestamata jogurtit
25 g pärmi
1 tl soola
25 g võid
1,5 dl kuklijahu (panin täisteranisujahu)
2,5 dl nisujahu
Täidis:
3 kõvakskeedetud muna
1 hakitud sibul
1 dl oliive viilutatult (panin rohelisi oliive)
0,5 tl soola
2 tl punet
1 dl peterselli (kasutasin umbes 0,5 dl kuivatatud peterselli)
soovi korral ka pipart
Lahustasin pärmi käesoojas jogurtis, lisasin soola, pehme või ja osa jahust. Segasin läbi ja sõtkusin taignasse ülejäänud jahu. Lasin kerkida umbes kahekordseks.
Rullisin taigna ruuduks ja katsin taigna keskosa täidisekihtidega (võib ka kõik katta ja rulli keerata või rõngasse, aga ma tegin sellise stritsli moodi pika piruka) ja maitserohelisega, soola ja pipraga.
Tõstsin taignaruudu ääred pirukale, lõikasin sisse sälgud ja lasin veel umbes pool tundi kerkida. Küpsetasin 200 C juures 30 minutit. Küpsemise lõpupoole pintseldasin pirukat pealt külma veega.
Sobib imeliselt ka hommikukohvi kõrvale võileiva asemel!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar