Viimasest postitusest kuu möödas. Vahepeal on väga palju juhtunud, kuid mitte meie köögis. Käisime isand Linnuga Itaalias, erilisi maitseelamusi ei saanud, kõik oli hästi tehtud ja rahvuslik, kuid mitte midagi erakordset. Parima elamuse jättis sealihalõik "po staropolska" purvavikukastmega ja seda me sõime viimasel reisiõhtul siinpool Varssavit ühe hotelli restoranis. See-eest saime kustumatuid mälestusi rattasõitudelt Dolomiitides, Passo Stelvio on tehtud! Kurva punkti meie ilusti alanud reisile pani ränk õnnetus meie sõpradega. R.I.P Colin, Wendy ja Mike. Köögis ei ole end siiani kuidagi käima suutnud tõmmata, seda nii kurbade sündmuste pärast, kuid peamiselt sellepärast, et seeni on nii palju, rõhk on olnud seente sissetegemisel.
Aga täna jälle üle hulga aja vaba päev ja võtsin aja maha iseenda jaoks, st küpsetamiseks.
Tegin suvikõrvitsaleiba (nami-nami ainetel) ja pesto-toorjuustupirukaid (qsti blogist, sellest järgmistes postitustes).
Suvikõrvitsaleiva jaoks läheb vaja:
1 keskmine suvikõrvits
3 lahtiklopitud muna
1 sidrun (koort ei pannud, kuigi algretseptis oli)
7 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
1,25 dl suhkrut
75 g seedermänniseemneid
Riivisin suvikõrvitsa (jämedama riivipoolega), kloppisin lahti munad, segasin suvikõrvitsa, sidrunimahla ja soola munadega. Lisasin suhkru ja segasin hoolega läbi. Segasin jahu ja küpsetuspulbri kausis ning tegin jahu keskele augu ning kallasin sinna kõrvitsasegu ja seemned.
Segasin ühtlaseks (läks käte abi vaja). Panin segu leivavormi ja küpsetasin 185C juures 65 minutit.
Jõulupavlova
3 tundi tagasi
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar