Elus esimest korda sain täna süüa kammkarpi ja teha kammkarpi. Pole kunagi isegi mõelnud selle peale, et neid osta või ise teha. Täna tuli võimalus täitsa ise "koju kätte". Suure hurraaga otsisin ka mõne põneva retsepti välja, kuidas karpe teha, aga siis kodus mõtlesin ümber ja otsustasin teha oma esimese katsetuse karpide alal asjatundjate soovituste järgi ja ei kahetse! Loodan, et teisi retsepte saan järgmistel ko
rdadel proovida.
Maitsestasin kammkarbi liha (muskli, mis oli neljaks lõigatud) ja marja (tervena) soola ja pipraga ja raputasin peale tilli. Nõristasin sellele teelusikatäie maitsestamata jogurtit ja kõige peale panin viilu juustu, mis kattis kogu kaanel oleva liha. Karbid panin 180 C pöördõhuga ahju ja küpsetasin kuni juust hakkas mullitama ja kuldseks minema, umbes 15 minutit. Päeval tuli jutuks, et mõnedes kohtades vokitakse ära ka karbi "ääred" (mitte ei tea, mis nende nimed on, ülemisel pildid lõikelaua peal näha). Proovisin siis ka - vokkisin oliivõlis ja maitsestasin soola-pipra ja tilliga. Maitses nagu kummjas ülinätske kaheksajalg või seapekikamar, millel on mereanni maitse :) :) Aga ära nad söödi! Lindude jaoks oli õhtu päris huvitav :D Isand Lind arvas, et kammkarbid maitsevad väga hästi, vanim Linnulaps sõi ka isuga, kuigi talle ei meeldinud karbi põhja kogunenud vedelik. See vedelik aga maitses pisi-Linnupojale, kes muudkui aga nõudis "suppi" juurde :D Keskmine Linnulaps keeldus proovimast põhitoitu, küll aga sõi mõned ribad vokitud karbiääri :O ja oli suur abiline karpide avamisel ja puhastamisel :D
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar