Viimasel ajal olen jõudnud mõistmisele, et mulle meeldivad ja maitsevad sellised õunakoogid, kus on vähe taignaosa ja palju värsket kraami ja mida süüakse vahukoore või jäätisega.
See oli ka ilmselt põhjuseks, miks tahtsin juba ammu ette võtta American ApplePie tegemist. Nüüd siis nägin ka inspireerivat retsepti mailis, mille Jamie mulle saatis ;)
Vaja läks:
500g jahu
100g tuhksuhkurt
natuke meresoola
250g võid
2 suurt muna
tilk piima (tunde järgi, et taignapalli saaks teha)
Täidiseks läks vaja:
10 õuna (lõigatud kuueks viiluks, st suht suured tükid)
2 apelsini
7 spl suhkurt
400g mustikaid (ma kasutasin arooniaid)
1 spl jahu
1 muna (määrimiseks)
natuke demerara suhkrut
Sega taigna kuivained kokku ja näpi või sisse. Lisa muna ja natuke piima ning tee valmis taignapall. NB Ära taignet väga mudi! Pane külmkappi tunniks seisma.
Tükelda õunad, kuumuta pannil u 10 minutit, kuni õunad hakkavad pehmenema, kuid ei kaota veel oma kuju. Lisa apelsinimahl ja suhkur. Pane jahtuma. Jahtunud segule lisa marjad ja jahu.
Jaota taignapall kaheks, nii et üks pall on suurem ja teine väiksem. Suurem rulli koogivormi põhja ja äärte vooderdamiseks parajaks. Pane vormi ja vala täidis peale.
Väiksem rulli katteks ja kata kook sellega pealt. Ääred vormi ilusaks.
Pealt määri munaga, riputa peale taignapuru (kui jäi järgi) ja demerera.
Küpseta 180C (ilma pöördõhuta) juures 45-50 minutit, kuni kook on pealt ilusti kuldne.
Jahuta kook ja serveeri vahukoorega (Nopri talu oma on superhea vahukoor!!!)
Ma ei saa öelda, et see oleks parim õunakook sel aastal, kuid kindlasti on see kook esikolmikus koos õunastruudliga ja tarte tatin'iga :)
Jõulupavlova
3 tundi tagasi
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar