Koogiretsept on algselt pärit nõuka-aegsest raamatust "Rahvaste toite". Kahtlaselt tuttav tunne oli seda kooki valmistada, vabalt võib olla, et tegin seda esimest korda siis, kui veel pubekaeas olin. Aga ei mäleta. Praegu võtsin retsepti nami-namist, mitte originaalallikast.
Koogi põhjaks on vaja:
3 dl nisujahu
0.5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
1 dl suhkrut
1 muna
1.5 dl piima
0.5 dl sulatatud võid
3 kuni 4 keskmist õuna väikeste kuubikutena
Kattesse:
4 sl pruuni suhkrut
3 sl nisujahu
1 tl jahvatatud kaneeli
2 sl võid
Segasin kuivained omavahel ja teises kausis kloppisin segi muna, piima ja veidi jahtunud sulavõi. Lisasin selle segu koos tükeldatud õuntega kuivainetele. Taigna, mis tuli üsna paks, panin lahtikäivasse võitatud koogivormi. Hakkisin katteained noaga sõmeraks ja puistasin puru ühtlaselt koogile. Küpsetasin 200kraadises (ilma pöördõhuta) ahjus umbes 40 minutit, kuni kook oli ilusti kuldne. Seda kooki sõid ja kiitsid kõik, st ka isand Lind ja keskmine preili Lind, kes muidu mitte kunagi mitte midagi ei söö :) Vanim Linnulaps pajatas ülevaid kiidusõnu koogi õhulisusest ja maitsekombinatsioonidest ja sellest kuidas ja miks see kook talle rohkem meeldis kui tarte tatin :) => võib teinekordki teha.
Jõulupavlova
15 tundi tagasi
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar