Jätkuvalt prosecco kõrvale sobivate eelroogade lainel.
Ciabatta tegin suitsupaprikase maitsega. Ciabattaviilud pintseldasin oliivõliga ja grillisime (lisaks tavalisele söele, viskasime ka salveioksi grillile). Soojadele ciabattaviiludele määrisime kanamaksapasteeti (mille retsepti sain nami-namist.
Kanamaksapasteediks läks vaja:
1 karp kanamaksa (450 g)
oliivõli praadimiseks
0,5 tl soola
0,5 tl pipart
1 punane sibul viilutatult
2 küünt küüslauku
4-5 salveilehte
1,5 dl vermutit
(originaalreptseptis ka kadakamarju)
Poolitasin kanamaksad, kuivatasin köögipaberiga, hõõrusin soola-pipraga sisse ja praadisin kõrgel kuumusel oliivõlis (ühelt poolt 2-3 minutit ja teiselt poolt ka 2 minutit). Tõstsin kanamaksad pannilt ära.
Praadisin sibulat madalal kuumusel umbes paar minutit, lisasin hakitud küüslaugu ja hakitud salvei. Hautasin kuni sibul oli klaasjas.
Lisasin vermuti ja keetsin kastme kokku st paar minutit kõrgel kuumusel, kuni kaste oli siirupjas.
Valasin kastme kanamaksadele ja ajasin kogu kupatuse kaks korda hakklihamasinast läbi.
Maitsestasin täiendavalt soola-pipraga.
Panin külmkappi tahenema (seisab edukalt paar-kolm päevagi).
Kuna ciabattasid sai küpsetatud ka päikesekuivatet tomatitega, siis grillisime ka neid.
Lisandiks sai kreeka pähkli adžikat (imeline asi, Kaunissaare talu toode, Sadama turult ostetud!) määritud grillitud saiale, sinna peale viil tomatit ja viil mozarellat. Grillisoojast läbi, kuni juust sulama hakkab ja lauale :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar