reede, 5. veebruar 2010

Pärmitaina tegemisest sõltuvuses :D

Algas kõik sellest, et Qsti postitas pereklubi.com'i lingi sellest, kuidas Richard Bertinet teeb pärmitainast.
Nüüd olen seda tehnikat kasutanud kõikide pärmitainastega, mida teinud vahepeal olen ja mitu korda ka tema enda magusat varianti teinud (mis tgelikult on täitsa soolase maitsega ja sobiks imeliselt ka soolaste täidistega küpsetistele).
Sellest siis vaikus siin blogis (ega ma praegu soolaseid toite eriti teegi, lapsed tellivad tavaliselt midagi lihtsat, nt keedetud tatart või praekartuleid hakklihaga :D )
Bertinet' enda magusat taina jaoks on vaja:
270g täispiima
15g pärmi
500g jahu
60g võid
40g suhkrut
10g soola
2 muna
Teha on vaja nii, nagu videos näidatud. (Tegelikult panen u 20-30g jahu rohkem, no ikka väga väga kaua peksan ja voldin muidu enne, kui miskit looma hakkab.)
Aga ka kõik teised pärmitainad olen nüüd läbi peksnud ja õhku täis voltinud ning saavutanud täiesti uskumatu tulemuse (positiivse;)) Täidan neid küpsetisi siis sellega, mis pähe tuleb ja kättesaadavad parasjagu on.
Kaneelisai:
Nutellasai:
Mulle viimasel ajal meeldib teha selliseid "minikringleid" (laiskus, mis teha), poolest tainast teen ilusaid kaneelirulle ja ülejäänud voldin ja keeran selliseks pätsikeseks. Ausalt öeldes seisab kauem värske ka.
Kohupiima-vanillikreemiga sai:
Seenepirukas (tegelikult teen ma seda tavalise jogurtiga pärmitaignaga (vt kreeka piruka retsept) ja väikeste pirukatena, aga eile oli õhtul juba kell palju, kui laps seda iiiilusasti mult palus :D Tegin ühe suure piruka): PS: seenepiruka täidiseks on 1 sibul, 200 g hakkliha (olen ka peekoniga teinud ja ka v.hea), u 400ml praetud kukeseeni, 2 spl hapukoort, ohtralt tüümiani, soola-pipart ja u 2 dl riivjuustu.

3 kommentaari:

Grethe ütles ...

Hehee, tervitused linnukestele ja tänud lingi eest! Mu tänavuse talve avastus on pärmitainas ja tema lõputud kasutusvariandid (varem tundus see tainas kuidagi nii raske teha).

Pille ütles ...

Mul seni veel proovimata see tainaloopimine, aga eeltööd ja -mõtted juba käivad :)

Kirsike ütles ...

Pille, see maruvahva üritus :) Ainult et väikestele kätele on see rohkem lõbupakkuv, kui kasulik oleks :D