pühapäev, 14. veebruar 2010

Veiselihahautis veini-šokolaadikastmes

Üks postitus ootab siin juba nädalakese jagu juba, millal pildid tulevad.
Hr.Lind nimelt võttis fotoka endaga seekord kaasa ja pole mulle maitsvate valentinipäevatoitude pilte ära saatnud. Aga lubab vähemalt, et hiljemalt täna õhtul on pildid kohal.

Tagasi alguse juurde: Traditsiooniline pühapäevane pajaroog sai meil seekord valmistatud laupäeval, ikka selleks et hr.Lind ka saaks pikka õhtusööki ja head punast veini sinna kõrvale mekkida.
Pühapäeval ta sõidab ju nii krdi vara ära, õhtusöök juba kell kaks päeval :S
Retsept seekord Oma Maitsest (11/2009),seisis mul ToDoListis juba mitu kuud.
Mugandasin seda veidi ja vee kogust vähendasin suht palju, tundus liiga vedel jäävat.

Vaja läks:
1,5 kilo loomaliha
200 g suitsupeekonti
2 sibulat
1 küüslauk (terve, mitte küüs)
600 g porgandit
4 spl tomatipüreed
300 ml punast veini
500 ml veisepuljongit
12 šalottsibulat
250 g juursellerit
40 g tumedat šokolaadi
tüümiani, loorberileht, valget pipart ja soola
praadimiseks võid ja oliivõli

Pruunistasin veiseliha pannil oliivõli ja võis segus ning panin ahjupotti.
Praadisin läbi peekoniribad, sibula ja küüslaugu (lõikasin terve, koorimata, küüslaugu pooleks ja praadisin kergelt lõiepoolelt), lisasin tomatipüree ja porgandid ning maitseained.
Valasin segu ahjupotti liha peale.
Pannile kallasin veini ja puljongi, lasin alkoholil välja aurustuda ja valasin ka selle ahjupotti.
Ahjupoti panin ahju 175 C juurde 2,5 tunniks.
 Siis pruunistasin pannil šalottsibulad (terved) ja juurselleri ja lisasin ahjupotti. Hautasin veel tund aega.
Enne serveerimist murdsin šokolaadi väikesteks tükkideks ja segasin kastme hulka. Kõrvale tegin kartuliputru.
No lõpuks siis pilt ka:

Kommentaare ei ole: