Sidrunihapu ja šokolaadimagus.
Retsept oli mõni aasta tagasi hirmus popp, aga siis ma seda mingitel põhjustel ikkagi ei teinud. Pärit siis Isidora Popovici Popina küpsetamisraamatust. Hirmus hea retsept!
Läheb seistes paremaks, nii et eelmistel päevadel ettetegemine tuleb ainult kasuks.
Vaja läks:
130 g toasooja võid
270 g suhkrut
4 muna
270 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
4 (väiksema) sidruni mahl ja riivitud koor
Glasruuriks 150 g valget šokolaadi (originaalretseptis ka 0,75 dl 35% rõõska koort), võib ka rohkem, kui paksemat katet tahta.
Vahustasin või ja suhkru, lisasin edasi vahustades ükshaaval munad. Segasin jahu ja küpsetuspulbri ning sõelusin jahu või-munavahtu. Lisasin sidrunikoore ja mahla. Küpsetasin kaheks tavalise suurusega keeksivormis, 150C pöördõhus umbes 30 minutit, kuni tikk puhtaks jäi.
Kui keeksid jahtunud (nt ka järgmisel päeval) sulatasin valge šokolaadi ja määrisin keeksidele. Kui vahukoorega teha, siis tuleks koor soojaks ajada ja eelnevalt riivitud valge šokolaad sinna sisse puistata, lasta taheneda, kuni on segu võimalik määrida ning siis keeksidele valada.
Nagu alguses juba mainitud, läheb seistes mahlasemaks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar