Meie selle suve ja sügise lemmikeelroog ja/või salat.
Muidugi tänu kitsepiimast halloumile.
Kevade poole sõime seda halloumit värske salatiga, suve teisel poolel aga grillitud või röstitud köögiviljadega.
Retsepti ei olegi, kogused on siin umbes neljale.
Paprikaid 3 tk
Suvikõrvits (noor ja väike)
kirsstomateid kümmekond tükki
küüslauku 4-5 suurt küünt
punast sibulat 2 tk
halloumit 200 g
oliivõli paar sortsu
tüümiani
soola-pipart
Panin ahju 200C pöördõhule soojenema.
Klaasist ahjuvormile panen pooleks lõigatud paprikad, küüslauguküüned, punase sibula kuueks lõigatuna, suvikõrvitsaviilud ning kirsstomatid.
Nõristan peale oliivõli, segan läbi ja panen ahju küpsema, nii umbes 15 minutit (et ikka tiba krõmpsuks jääksid).
Kui köögiviljad hakkavad juba pruunistuma, riputan peale halloumi ja tüümianilehti.
Küpsetan veel umbes 4-5 minutit, kuni halloumi hakkab pruunistuma.
Jahvatan peale piprat ja soola.
Maitse järgi balsamicot ka. Seda võib ka muidugi pärast otse taldrikule peale nõristada. Kuna mõnele näiteks meie perest meeldib balsamico vähem kui teistele, siis enamasti ma nii teengi, et enda taldikule panen balsamicot ka. :)
Hr. Lind veinisoovitus nr. 851
Sellesinase eelroaga on mul isiklikult hea suhe. Selles on olemas kõik head ja kokkukäivad koostisosad, mida küpsetatuna süüa meeldib, kuid sellevõrra on loomulikult soovituse andmine veinideks sinna kõrvale ka pisut raskem.
Halloumi nõuab oma, paprika oma, ka tomati võiks erikäsitluse alla võtta. Seega hakkame hoolega pihta.
Kitsejuustu juurde võiks sobilikumad soovitused olla nii Sauvignon erinevatest maadest, Pinot Grigio, Chenin Blanc....
Loomulikult on ka nt Provence´ist pärit rose´d selle eelroaga täiesti paaritatavad. Punastest paned täppi Valpolicellaga. Tomati juurdevõiks proovida ka värsket Chardonnayd või Merlot´i. Samuti noored Rose´d hispaaniast...
No soovitusi on siin nüüd küll kuhjas, aga mida tegin siis ikkagi mina. Olin igav ja valisin veini taas Madjarite maalt, just sealt, kust tulevad ka tonnide kaupa paprikad ja ka kitsejuust ei ole neile võõras. Hinnaklass odav, vein tavaline, kuid suviseks toiduloputuseks hea J
Chapel Hill Pinot Grigio
Värske, vürtsikas ja elava iseloomuga Pinot Grigio. Küpse tsitruse, rohelise õuna lõhn koos tasakaalustatud happesuse ja ümara maitsega. Keskmise täidlusega vein on suurepärane aperitiiv ja starterikõrvane. Terviseks!
Lastele.
Nalja teete või, pole veel mina näinud ühtegi last sellist asja söömas (loodetavasti neid siiski on). Seega olge ükski kord lahked ka lastele ja andke neile jäätist :).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar