(foto by Vernanda)
Tundub olevat selleaastane hitt.
Vanim Linnulaps kiitis väga heaks.
Kass sõi salaja pool keeksi ära.
Töökaaslastele meeldis.
Mulle endale ka.
Nagu ka eelmist õunakooki, saab ka seda laupäeval õunakoogikohvikust Viimsi taluturult.
Vaja läheb:
4 keskmist või suuremat haput õuna riivituna jämeda riiviga
100 g valget šokolaadi (ma kasutasin Kalevi tervete metspähklitega valget)
100 g metspähkleid (röstituna oleks ilmselt veel parem)
250 g suhkurt
2 muna
140 g sulatatud ja jahutatud võid
250 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Ahju panin soojenema 170C pöördõhule.
Riivisin õuna (kui ikka väga palju mahla tuli, siis kallasin mahla klaasi ja jõin ära, aga kindlasti ei ole vaja nõrutada õunu). Segasin riivõuna suhkruga, mikserdasin sisse munad ning seejärel sulavõi.
Hakkisin šokolaadi ja pähklid, lisasin taignasse.
Lõpetuseks sõelusin segusse jahu (millesse eelnevalt olin seganud ka küpsetuspulbri) ja segasin õrnalt spaatliga läbi.
Vooderdasin keeksivormi (tavaline 25cm vorm) küpsetuspaberiga ja valasin taigna sisse.
Läks ahju 1 tunniks ja 15 minutiks (väga kõrge keeks tuleb selles 25 cm vormis, seetõttu ka nii pikk küpsetusaeg), kuni tikk jäi puhtaks. Kui liiga pruunistuma pealt hakkas, langetasin temperatuuri 140C pöördõhule ja küpsetasin kauem.
Järgmisel päeval on söömiseks juba väga hea, aga kui ei kannata nii kaua oodata, siis lase vähemalt korralikult enne maha jahtuda:)
2 kommentaari:
Proovisin retsepti väikeste muudatustega järgi, tulem oli minu jaoks veidi liiga magus (mis võib ka selles kinni olla, et kaalu patareid on läbi ja pidin kasutama muid ebamääraseid mõõtmis-viise), kuid siiski väga maitsev :) Aitäh.
- Marilin.
Aitäh Marilin tagasiside eest!
See keeks on tõesti rammus ja magus:) Oma roll võib liigses magususes olla ka selles mis õunu kasutada. Mul olid hapud antoonovkad (sel aastal on nad meil ka kohe eriti hapud!)
Postita kommentaar