kolmapäev, 13. oktoober 2010

Rohelise sibula küpsised

Kas tegu küpsiste või kakukestega, ei oska isegi arvata. Inglise keelses pealkirjas oli tegu biscuits'itega, kuid meenutasid nad ameerika-päraseid biscuits'e, mis on pigem briti scone'de moodi. Seest olid pehmekesed ja väljast kõvad :) Mulle meenutas välispidine konsistents sotšnikuid:)
Retsept pärit epicurious.com'ist ja tehtud ilma suuremate mugandusteta, lihtsalt kohandatud kohalikku toorainesse ja kergitusaineks lisasin küpsetuspulbrile soodat, meenutades tädi Laine õpetust, et kui taignas on keefir või hapukoor või jogurt, tuleb kasutada küpsetuspulbri asemel soodat.



Maitsvateks kakuküpsisteks läks vaja:
1,9 dl keefiri
1.25 dl hakitud rohelist sibulat
5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1,25 dl maisimannat
3 spl suhkurt
0,5 tl pipart
0,5 tl soola
1,25 ml võid + määrmiseks sulavõid u 25 g.


Pealepuistamiseks meresoolahelbeid (kui soovi on).


Segasin hakitud rohelise sibula keefiri sisse, seejärel segasin kokku kuivained, näppisin sisse või ja lisasin keefiri-sibulasegu. Jahuga ülepuistatud laual rullisin taigna umbes 0,5 cm paksuseks ja lõikasin piparkoogivormiga ilusad ümmargused rattad.
Määrisin pealt sulavõiga ja riputasin ratastele soolahelbeid.
Küpsetasin 200C pöördõhus umbes 15-20 minutit, kuni kakud olid kuldsed ja tikk jäi puhtaks.

Kommentaare ei ole: