Eile tabas mind tohutu kevadeigatsus, see lumi ja külm tundus nii lõputu ja piinav:S BBC GF-s alustati ükspäev rabarbrihooajaga ja see tundus nii kohatu ja mõnitav:S Aga rabarbrid ma sellepeale sügavkülmast välja võtsin ja koogiks tegin. Maitses imeliselt ja rabarber ei olnud külmutamisega oma maitseomadustest küll mitte midagi kaotanud (või ma suures kevadeigatuses kujutasin seda endale ette). Igatahes sellest koogist sai minu uus lemmik! Vaja läks:
350g liivataigent (tegin Jamie Ministry of Foodi retsepti järgi, aga järgmine kord teen selle Jamie American Apple-Pie taigna)
350g rabarbrit
100g suhkurt (panin osa demererat ja osa tavalist)
1 muna
1 munakollane
1 tl vanilliekstrakti
1 spl jahu
1 dl vahukoort
1 dl piima (need kaks võid asendada ka kohvikoorega)
Peale krõbedaks puruks:
50g sulatatud võid
50g demerara suhkurt
50g kaerahelbeid
½ tl jahvatatud ingverit (ma ei pannud)
Tegin valmis liivataigna ja lasin paar tundi külmas puhata. Siis rullisin taigna ümmarguseks ja panin vormi, katsin fooliumiga ja küpsetasin 160C pöördõhus peaaegu 30 minutit.
Panin rabarbritükid potti ja peale pool kogust suhkrut, kuumutasin, kuni rabarber oli sulanud ja veidi pehme.
Tõstsin rabarbri välja ja keetsin natuke aega mahla edasi, et siirupisemaks läheks.
Vahustasin muna ja munakollase kergelt suhkruga lisasin koore ja piima, jahu ja vanilli ning paar supilusikatäit saadud siirupit.
Panin rabarbri koogipõhjale ja valasin kreemi peale.
Küpsetasin 180C pöördõhu juures 15 minutit.
Segasin kokku sulavõi, kaerahelbed ja demerera ning katsin sellega koogi. Küpsetasin veel 15 minutit. Enne serveerimist lasin täielikult jahtuda.
Imeliselt hea kombinatsioon magusast, hapust ja krõbedast.
Kui ma eile veel arvasin, et kaerahelbekate oli liiast, siis täna hommikul, peale ööd külmkapis, oli ta täiesti omal kohal.
Ülejäänud liivataigna küpsetas keskmine Linnulaps küpsisteks (ja pildistas neid kohe igast asendist ;) )
Heeringavaagen (lisaks võis praetud kartulid)
6 tundi tagasi
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar