Uuel aastal uue hooga ja teisiti kui tavaliselt.
Nimelt mul jaanuaris argipäeviti kodus üks sööja vähem.
Ja see tähendab seda, et lastel pidu, katsun pisut enam nende tahtmistega arvestada ehk siis rohkem riisi, tatart, makarone ja ka vahest ka hakklihakastet ;)
Laste rõõmuks siis alustasin riisimagustoitudega, seda küll pigem nami-nami kooskokkamise raames, aga peale teist riisimagustoitu tuli välja, et mu lapsukesed söövad riisi ainult soolasel kujul.
Nüüd seisabki kolm pokaali riisi-šokolaadipudingut Pierre Herme retsepti järgi külmas ja ootab, kuniks ma ise need kõik ära söön.
Aastavahetuse pidustused olid toredad, süüa oli palju, tegin küülikut Loire piikonna klassikalise retsepti järgi (aga blogima ei hakkagi, idee täitsa tavaline valge veini ja rohke sibulaga), panna cottat ja brüleekreemi (mis läks untsu) jnejne.
Hapukapsasuppi ja Janssoni kiusatust jnejne. Küll see Janssoni kiusatus on ikka hea!!!
Aga talletan tuleviku tarbeks hoopis krõpsude idee.
Lavašikrõpsud. Idee algautor teadmata, minuni jõudis ta armsate töökaaslaste kaudu, kes olid seda kuskil söönud/näinud. Ma siis tegin ka ja üsna mitut erinevat moodi.
Vaja läheb:
1 õhuke pehme lavašš
maitsestamata toorjuustu (kasutasin Farmi) kuni 1 karp
chorizo vorsti (või mida iganes, päikesekuivatatud tomateid juustuga vpm)
Lõikasin lavašist väikesed kolmnurgad (kääridega oli kõige mugavam).
Määrisin peale toorjuustu ja sinna peale chorizoviilu.
Panin 2oo c (pöördõhuga) ahju ja küpsetasin, kuni krõpsud krõbedad.
Chorizo oli parajalt rasvane ja maitse sulas juustuga mõnusalt kokku. Väga kiire ja lihtne ja mõnus suupiste!
Heeringavaagen (lisaks võis praetud kartulid)
5 tundi tagasi
1 kommentaar:
äkki saaks neid ka teisipäeval?
Postita kommentaar