Peale erinevate, nii kuulsamate kui vähemkuulsate autorite sulest pärit retseptide proovimisi, millest mõned olid head, mõned keskpärased ja paar suisa väga huvitavat, teeme juba jupp aega (nii aastat kaks äkki) browniet selle retsepti järgi. Ja peame juhistest ja kogustest täpselt kinni, välja arvatud see, et originaalis pannakse kas pähkleid või šokolaaditükke, aga me paneme mõlemaid).
PS! Joy of bakingu (sealt on retsept ka pärit) andmetel on see ka Katherine Hepburni lemmikbrownie:)
Meie (st minu ja mu märksa aktiivsema kaaskoka, vanema prl Linnu) andmetel on see kõigi söönute meelest üks parimaid, mida nad saanud on:)
Vaja läheb:
60 g tumedat šokolaadi
115 g võid
200 g suhkurt
2 suurt muna (toatemperatuuril)
1 tl vanilliekstrakti
30 g jahu
näpuotsatäis soola
100 g hakitud kreeka pähkleid
100 g tumedat šokolaadi lohakalt hakituna
Sulatan või ja šokolaadi (selle 60 g, mis ei pea hakitud olema). Segan sisse suhkru. Ükshaaval lisan munad, segades eelmise muna ilusti šokolaadisegusse. Seejärel segan sisse vanilli, soola, jahu, hakitud pähklid ja hakitud šokolaadi.
Valan taigna vormi (ma kasutan suurt klaasist küpsetusvormi a la 20*30cm) ja panen vormi 145 pöördõhu kraadile eelsoojendatud ahju ning küpsetan u 35 minutit.
Enne lahtilõikamist lasen täielikult ära jahtuda.
PS! Pildi pärast ma vabandama ei hakka, tehtud telefoniga jaanipäeval, paduvihmas, Kihelkonnal ja nõud olid ühekordsed :D Lisaks puudub mul fotokas juba aastakene. Ja ma ei suuda otsustada, kas ma üldse tahangi pildistada :)
kolmapäev, 19. august 2015
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar