teisipäev, 25. juuni 2013

Amaretti (mitte amaretto) kook

Seda sai proovida blogipuhvetis Rannarahva muuseumis. 
Oli hea ja maitses mõnus ja sai kiita. 
Algallikaks oli Giada De Laurentiis. 

Vaja läks:
20 amaretti küpsist taignasse ja 8 küpsist koogi peale
120 g tumedat šokolaadi
220 g toasooja võid
2,5 dl suhkrut (või tiba vähem, kui magusam šokolaad)
5 suurt muna
2 spl apelsinilikööri
1,2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl apelsinimarmelaadi
Pildi autor Britt Paju

Panin ahju 160C pöördõhule soojenema. 
Hakkisin šokolaadi väga peeneks ja amarettiküpsised mitte niiväga peeneks. Vahustasin või ja suhkru. Ükshaaval vahustasin sisse munakollased ja lisasin likööri. Segasin jahu ja küpsetuspulbri ning vahustasin munavalged tugevaks vahuks.
Sõelusin munakollase-võivahtu jahu ning segasin läbi. Lisasin küpsise-šokolaadipuru. Lõpetuseks lisasin taignasse munavalgevahu ja segasin õrnalt läbi. 
Küpsetasin 45 minutit (kuni tikk jäi puhtaks).

Jahutasin koogi täielikult maha. 
Määrisin peale apelsinimarmelaadi. 
Vahetult enne serveerimist puistasin peale allesjäänud amarettiküpsised (vahetult seepärast, et puru kena krõbe oleks).

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tegin koogi ära ja ärevus oli suur, sest küpsetamiseks kulus mul vaid 20 minutit. Kuna see oli poole lühem aeg, siis ei julgenud ahjust välja võtta, keerasin kuumuse 140ne peale ja hoidsin 5 minutit veel, kokku siis 25 minutit minu muidu nii leebe kuumusega ahjus. Vorm oli 26 cm läbimõõduga. Aga maitse osas sai kook kiita, nii et suur tänu retsepti eest. Ahjaa, küpsiseid kulus mul ka ikka rohkem ja apelsinimarmelaadi panin peale nii silma järgi hinnates 1,5 dl, siis said õrn kiht, poolest poleks küll ära katnud. Kairit

Kirsike ütles ...

Mul oli 24cm vorm, kook sellevõrra paksem ja küpsetusaeg pikem, vist. Ma panin marmelaadi ainult niipalju, et amarettipuru kinni jääks koogi külge:)