Head jätkuvat aastat:)
Jõulud läinud linnutiivul, mõnus aastavahetus maha peetud, uue aasta esimene nädal rõõmsalt ära elatud ja nüüd aeg vanu võlgu maksta ja eelmise aasta lõpu toredaid maitseüllatusi kirja panna:)
Detsembri keskel käisin Silja koogiraamatu esitlusel. IMHO on see üks kenamaid ja maitsvamaid koogiraamatuid. Oleme juba kolme kooki teinud ja ei saa vist nii pea uusi asju proovida, sest teeme neid kolme kogu aeg uuesti ja uuesti :).
Esitlusega läks mul natuke pahasti, õnnetuseks oli mul vaja laps samal ajal vaja jõulupeole viia, nii et kiired pühendused raamatutesse ja laualt šokolaadiküpsis näppu, oligi minu jaoks kogu esitlus :( Kahju .. sest laual oli nii palju ahvatlevat:(
Aga see šokolaadiküpsis, mille ma näppu haarasin... selle maitse...beseeliselt õhuline ja krõbe ja üdini šokolaadine. Kokkuvõtvalt öeldes: minu TOP1 šokolaadiküpsis. Kindel mis kindel.
.
Tegin kodus kohe järgi. Retsepti ei muutnud grammivõrdki ja ei kavatse tulevikus ka muuta :)
Vaja läks:
2oo g tuhksuhkrut
40 g kakaod
näpuotsatäis soola
2 sl vanillisuhkrut
2 munavalget
270 g šokolaaditükke
Segasin kuivained (kakao ja tuhksuhkru sõelusin kaussi), lisasin munavalged ja segasin, kuni taigen oli ühtlane. Lisasin šokolaaditükid.
Panin teelusikatega taignapallid ahjuplaadile (küpsetuspaberile) ja küpsetasin 160 C pöördõhu juures 15 minutit, kuni praod olid küpsistel peal. Võtsin ahjust välja, lasin taheneda umbes 10 minutit plaadil ja seejärel - restile jahtuma.
PS lisaks meeldib mulle väga veel see, et alles jäänud kahe munakollasega saab järgmiseks õhtuks cannelé'te taigna valmis panna. :)
2 kommentaari:
ma ilmselt kohe helistan sulle ka;) aga kindel, et jahu üldse ei ole?!?
Rääkisime telefoni teel küll üle, aga tuleviku tarbeks teistele kinnitan, et ei ole jahu! :)
Postita kommentaar