Otsisin vasteid hiljem, samanimelist salatit guugeldades ei leidnud ja aeg tegi unustuste näol oma töö, siis aga poolteist aastat hiljem pani nami-nami armas perenaine Pille namisse üles gubbröra retsepti. Läks veel pool aastat, millest tegelikult enamiku aega olid mul ka koostisained kodus juba olemas (nagu näiteks fransk löksill ja Kalles kaviar). Aga tegemiseks läks alles eile.
Kommentaariks seda, et maitseb väga hästi, aga järgmine kord kasutan "päris" kalamarja, näiteks siiamarja. Kalles kaviar ei ole asenduseks kõige parem. Maitset ei riku, aga see mõnus kalamarjaefekt jääb ära.
Retsepti juurde. Vaja läks:
6 keedetud muna
200 g magusas marinaadis heeringat (Abba fransk löksill oli mul)
4 spl kalamarja (või äärmise häda korral Kalles kaviari)
1 väike punane sibul
1 dl hapukoort
peotäis tilli
soola (vajadusel) ja pipart
Riivisin keedetud muna. Hakkisin heeringa ja sibula väga peeneks. Segasin kõik ained omavahel kokku. Maitsestasin soola-pipraga.
Leiva peal on maitse kenam, kui saia peal. Jag tycker det smakar mycket bra ;)
3 kommentaari:
Õige asi õigel ajal! Ma kogun praegu just retsepte kalaliseks aastalõpulauaks, see saab seal ka kohe kindlasti olema!
Mitmele inimesele sellest kogusest umbes piisab? Tahaksin seda just oma sünnipäeval pakkuda, tulemas on 17 inimest ning muid soolaseid sööke on ka.
Ma päris täpselt ei oskagi öelda. Sellisest kuhjakesest nagu pildil näha on peaks saama umbes 15 leivapoolikut küll. Aga kui ainult suupisteks teha, siis neljaks lõigatud leivaviiluga saab kindlasti 17 ampsu küll ja jääb ülegi.
Postita kommentaar