teisipäev, 8. november 2011

Aedoaampsud mandlilaastudega

See on hea näksimiseks. Valge veini kõrvale näiteks.
Teha ka lihtne. Idee tastespotting.com'ist, muutsin natuke koguseid ja tegin paprikasemaks (kuidagi on nii läinud, et mul on erinevaid paprikapulbreid sattunud kappi nii palju, et võiks ungari restorani varustada nendega :)) Ja nüüd siis vaene pere peab isegi šnitslit paprikaga maitsestatuna sööma :D

Vaja läks:
u 500 ml aedube
soola
üks väiksem-keskmine sibul peeneks hakitult
oliivõli u 1 spl praadimiseks
1 tl muscovado suhkurt
peotäis mandlilaaste
1/4 tl magusat suitsuparikat
1/4 tl teravat suitsupaprikat


Keetsin parajaks ampsuks tükeldatud aedube umbes 6 minutit soolaga maitsestatud vees.
Röstisin sibula oliivõlis pehmeks ja kuldseks, puistasin peale paprikapulbrid, suhkru ja mandlilaastud, segasin ilusti sibulatega läbi ja valasin peale nõrutet oad.
Röstisin minuti-paar ja puistasin peale maitse järgi soolahelbeid.


Kommentaare ei ole: