kolmapäev, 12. oktoober 2011

Uskumatult ta kõlab, aga ülimaitsev kõrvitsa toorsalat hapukurgiga

Kapitoidu projekti raames otsisin mõtteid mida teha "huvitavat" põhitoidu (milleks olid verivorstid ja ahjukartulid) kõrvale olemasolevatest vahenditest ja leidsin nami-namist kõrvitsatoorsalati retsepti.
Olin küll väga skeptiline (ma söön kõrvitsat ainult püreesupina ja piima-kõrvitsasupina ja röstituna, aga ei võta näiteks marineeritud kõrvitsat suu sissegi, pole kunagi võtnud ja ilmselt ei võta ka, nii et toores kõrvits ja veel hapukurgiga tundus väga tricky issue olevat) ja arvasin, et ega seda keegi taha isegi proovida, aga kui ma võtsin esimese ampsu, siis mõtlesin, et kui ka teised proovida ei taha, pole hullu, söön heameelega kõik ise ära. Need kes proovida julgesid, kiitsid ka.
Hiljem oli mul täitsa kahju, et kõik ülejäänud kõrvitsa püreeks ära tegin ja purki panin, oleks võinud natuke toorest alles jätta, et veel seda salatit teha.

Vaja läks:
200 g puhastatud kõrvitsat
1 hapukurk
1 sibul
peotäis peterselli
peotäis murulauku
1 tl paprikapulbrit
soola-pipart
2 spl õli
maitse järgi äädikat

Riivisin kõrvitsa (suurte aukudega riiviga), tükeldasin sibula ja hapukurgi pisikesteks tükkideks, hakksiin peterselli-murulaugu ja segasin kõik kokku.
Õli-äädika ja maitseained segasin kokku ja lisasin salatile.

Kõlbas süüa ka veel järgmine päev!

1 kommentaar:

Zoozi ütles ...

Välja näeb küll väga isuäratav. :)