neljapäev, 17. juuni 2010

Rabarbrisiirup

Vaja läks:
1,5 kilo rabarbrit
800 g suhkurt
3 suurt apelsini
2 suurt sidrunit
Koorisin ja tükeldasin apelsinid ja sidrunid. Tükeldasin rabarbri (ei koorinud).
Valasin potti kokku, lisasin suhkru ja valasin 2 liitrit vett peale.
Lasin keema, kuumutasin madalal tulel 10 minutit ning lasin maha jahtuda.
Kurnasin läbi sõela ja panin pudelitesse. Sain umbes 3,5 liitrit mahla.
Lahjendamiseks umbes 1 osa rabarbrimahla ja 2 osa vett (gaasiga või ilma). Ma panin melissi ka sisse. Mulle meeldis :)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ai,ai...filoloog... rabarber on see sõna:) a, sa võiksid seda mulle ka tsipa teha. ei tea, kas selleg mojitot annaks maitsestada? MK

kristi ütles ...

ihihihiiiiiiiiii...saaremaa lööb välja ...rabarb..oot ma vist ütlen ka juba niimoodi. oot ma proovin. ma ütlen ikka õigesti:)
MK sa joo ka vähem:))))