neljapäev, 13. mai 2010

Teemantisaiakesed Printsessi kokaraamatust

Keskmine prl. Lind on minu suureks rõõmuks väga suur lugeja ja Keskraamatukogu püsiklient, keda sealsed töötajad teavad juba nime-ja nägupidi :)
Lisaks juturaamatutele toob ta sealt tihti koju ka lastele mõeldud kokaraamatuid.
Ja muidugi katsetab neist siis retsepte nii üksi kui koos minuga (mis mulle teeb suurt rõõmu, aga vahest ajab ikka kurjaks ka :)).

Praegu on mul köögis Printsessi kokaraamat, Disney oma.
Ükspäev tegi prl.L sealt Kaunitari võluküpsiseid (kuna ta on meil väga loominguline läheneja retseptidele, kasutas jahu asemel kaerajahu ja poole väiksemas koguses, nii et küpsised tulid imeõhukesed suured latakad, aga maitse oli neil selle eest lihtsalt jumalik!).
Eile võtsin siis ette ja tegin kukleid nimega Teemantisaiakesed. Lootuses, et hommikusöögiks saavad lapsed värskeid kukleid. Miks iganes selline nimi neil kuklitel, jääb autorite teada. Vaja läks:
100 g võid
1 dl piima
200 g kodujuustu
50 g pärmi (või 18 g kuivpärmi)
1 muna
65 g suhkurt
1 tl jämedat soola
475 g jahu

Sulatasin või, lisasin piima, kodujuustu ja pärmi. Seejärel lisasin kõik ülejäänud ained. Sõtkusin taigna korralikult läbi ja lasin u pool tundi soojas kohas kerkida.
Vormisin umbes 30 pallikest ja panin ahjuplaadile veel 30 minutiks kerkima.
Määrisin kuklid pealt piima-suhkruseguga ja puistasin peale pärlsuhkurt.
Küpsetasin 180C pöördõhus umbes 20 minutit, kuni kuklid olid pealt kuldsed. Kuklid kadusid laualt 10 minutiga. Kuigi minu lapsed kodujuustu ei võta suu sissegi. Vanim Linnulaps ei uskunud, et sellises heas asjas võib midagi nii jälki sees olla, kui seda on kodujuust;)
Tuleb tunnistada, et ka minu arvates oli tegu väga pehmete ja hõrkude pärmitaignast küpsetistega. Täna juba uus taigen kerkimas, millest plaanin teha kaneelirulle (vt ülemine pilt).
Ja kindlasti proovin ükspäev seda sama taigent vähendatud suhkrukogusega ja lisan ürte vms.

Kommentaare ei ole: