Vaja läks:
1 kilo jagu sabatükke
5 porgandit
3 sibulat
küüslauk (terve)
2 dl kukeseeni
2 loorberilehte
2 tl adžikat (pigem küll maitse järgi, oleneb adžika kangusest, mul oli kange)
3 dl valget veini
4 dl loomalihapuljongit
soola, pipart, võid, õli ja jahu
Veeratasin sabatükid jahus ja praadisin oliivõli ja või segus igast küljest pruuniks. Panin ahjupotti. Praadisin proganditükid ja sibulatükid. Küüslaugu lõikasin keskelt pooleks ja praadisin ka seda veidi. Valasin valge veini pannile, kuumutasin seda mõne hetke kõrgel kuumusel, lisasin loorberi. Lisasin puljongi, kukeseened ja adžika. Adžikat panin nii palju, et kastme maitse oli üpriski terav (selline, et laste jaoks oleks juba liiga tugev, muretseda pole vaja lõpptulemus on tunduvalt mahedam). Kuumutasin seda u 5 minutit ning valasin sabale peale.
Hautasin saba ahjus 180 C pöördõhu juures 3 tundi.
Enne söömist pigistasin küüslaugupudru koortest välja, segasin veelkord läbi ja lasin umbes pool tundi seista ja taheneda.
Kõrvale serveerisin kartuliputru rohelise sibulaga.
kuule...mina söön igasugu asju, isegi kui härra mänd minu maja tagant tigusi korjas ja need ära marineeris kuratsedateabmillega, aga sabasi (ükskõik kelle omasi) ma vist ei söö:) ilga teeb ju ka mingit sabakõrvakärsa hautist, mina ei suuda
VastaKustutaEhhee Kristike, kui minusugune pirtsakas amspulugeja, kes seajalga, kõrva ja saba elu sees pole suhu pistnud ega pista ka, lehmasaba juba mõnuga sööb, siis küll sulle ka maitsma hakkab. Järgmine kord kui tulen, teen pajatäie kaasa :)))
VastaKustutaootan huviga ja olen uuendustele avatud. ära sa aint ütle mida sa sinna sisse oled suranud, mitte mingi hinna eest ära kohe ütle:)))
VastaKustuta